Adriana
Publicat în 19 aprilie 2017, 17:58 / 143 elite & idei

Traian Halalai: EximBank a acordat companiei Electrogrup un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro

Traian Halalai: EximBank a acordat companiei Electrogrup un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro
+ Observator

EximBank a acordat companiei Electrogrup un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat în special exportului de servicii, potrivit unui comunicat al băncii.

Pachetul de finanțare include un plafon multi-produs pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activității curente a companiei și un plafon de garanții ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiții în Polonia, unde compania deține o subsidiară.

„Structurarea acestei facilități pentru una dintre cele mai importante companii antreprenoriale românești — cu o componentă pentru activitatea curentă și una pentru cea de export, arată flexibilitatea și capacitatea EximBank de a furniza segmentului corporate soluții financiare competitive, adecvate profilului fiecărui partener. Avem încredere că acordul încheiat cu Electrogrup reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Și asta, pentru că preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri prin susținerea proiectelor de business derulate local, cât și a celor care fac parte din programe de investiții complexe, cu participare internațională, unde firmele românești își pot valorifica nivelul ridicat de competență”, a spus președintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

El a adăugat că banca are și disponibilitatea și resursele pentru a susține extinderea operațiunilor comerciale externe ale antreprenorilor români și va continua să-și modernizeze soluțiile financiare, astfel încât să ofere produse aliniate la standardele și practicile europene în materie de finanțare a dezvoltării afacerilor.

Potrivit băncii, Electrogrup, companie înființată în anul 1997 de frații Teofil și Simion Mureșan din Cluj, este una dintre puținele societăți comerciale românești care și-au extins consistent activitatea în străinătate. Compania clujeană și-a deschis în ultimii ani subsidiare în țări precum Germania, Rusia și Polonia, participând în calitate de constructor la o serie de proiecte de investiții derulate în statele respective.

„Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci, ne vom crește expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia și alte țări, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc. Ne vom implica, deci, în continuare în proiecte internaționale ce presupun lucrări complexe și ne dorim să avem alături parteneri — așa cum este EximBank — care să ne susțină în derularea lor”, a spus Teofil Mureșan, fondator și acționar al Electrogrup.

EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale ori se adresează numai pieței interne.

Electrogrup derulează de 20 de ani proiecte complexe de infrastructură energetică, de telecomunicații și civilă, activând în cadrul unui grup de companii cu activități complementare în furnizarea de utilități și soluții în inginerie.
https://www.agerpres.ro/economie/2017/04/18/eximbank-a-acordat-companiei-electrogrup-un-pachet-financiar-in-valoare-totala-de-11-milioane-de-euro-12-34-03

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe