Traian Halalai: Susţinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creşterea eficienţei energetice reprezintă o direcţie strategică pentru EximBank
EximBank a anunţat miercuri că a încheiat un acord financiar în valoare totală de 21 de milioane de lei cu Urbioled Iaşi, companie producătoare, distribuitoare şi instalatoare de surse de iluminat tip LED, iar pachetul financiar structurat de bancă este destinat finanţării activităţii curente a societăţii.
”EximBank a încheiat un acord financiar în valoare totală de 21 de milioane de lei cu Urbioled Iaşi, companie producătoare, distribuitoare şi instalatoare de surse de iluminat tip LED. Pachetul financiar structurat de bancă, destinat finanţării activităţii curente a societăţii, include un plafon multiprodus revolving pentru finanţarea cheltuielilor generate de derularea contractelor comerciale, un plafon de garantare revolving pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară de bună execuţie a contractelor şi pentru participare la licitaţie, precum şi o linie de credit”, anunţă banca.
Urbioled este o societate cu capital privat 100% românesc. Înfiinţată în 2013, compania şi-a început activitatea ca distribuitor de aparate de iluminat stradal, dar, ulterior, a devenit producător şi integrator de sisteme de iluminat tip LED şi furnizor de servicii de montaj inteligente şi eficiente energetic în domeniul iluminatului public, ce utilizează tehnologia LED.
”Susţinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creşterea eficienţei energetice reprezintă o direcţie strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluţii smart de iluminat atât la nivel individual, cât mai ales la nivelul comunităţilor locale, care să permită reducerea consumului de energie şi, implicit, a valorii facturilor pentru electricitate. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiţii avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă noi tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea impactului asupra mediului şi vom sprijini iniţiativele firmelor care contribuie la susţinerea atingerii obiectivelor naţionale de mediu, inclusiv din perspectiva pactului ecologic european Green Deal”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Totodată, Urbio România este un jucător important în piaţa energiilor regenerabile, cu precădere sistemele energetice fotovoltaice.
„Piaţa iluminatului public ecologic este una cu perspective mari de creştere în România, în contextul în care circa 40% din consumul de energie al unui oraş este reprezentat de iluminatul public, iar echipamentele din sistemul local sunt destul de învechite. Mai mult, creşterea accelerată a preţului energiei electrice face din modernizarea şi eficientizarea sistemelor de iluminat public o prioritate pentru comunităţile din România, aflate într-o continuă căutare de scădere a costurilor de funcţionare şi de identificare a unor noi surse de finanţare a proiectelor publice. În acest context, noi avem avantajul competitiv de a fi şi producători de sisteme de iluminat LED, mult mai eficiente şi mai uşor de gestionat decât sistemele clasice şi, desigur, mai puţin poluatoare, şi ne aşteptăm la o evoluţie a afacerilor în trend cu piaţa. Având acum şi suportul EximBank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe continuarea proiectelor de investiţii în cercetare pentru a putea aduce cele mai noi, eficiente şi inteligente soluţii pentru sistemele de iluminat public la îndemâna clienţilor noştri”, a spus Ana-Maria Ciotir, CEO Urbioled.
Studiile arată că o tranziţie completă la iluminatul cu LED conduce la scăderea consumului de energie electrică şi, implicit, a emisiilor de gaze cu efect de seră cu peste 40%, reducerea numărului de accidente rutiere pe timpul nopţii, în special cele în care sunt implicaţi pietoni, descurajarea infracţionalităţii nocturne şi dezvoltarea unui sentiment de siguranţă şi de civilizaţie în rândul cetăţenilor.
Urbioled produce, distribuie şi implementează soluţii de iluminat alternative Eco eficiente. Compania a fost înfiinţată în 2013 având ca activitate principală comerţul cu componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii bazate pe tehnologia LED, importate din Europa şi din afara acesteia. În 2016, firma a devenit producător de aparate de iluminat şi a intrat pe segmentul serviciilor de montaj. În 2019, Urbioled a derulat un proiect de construire a unei noi unităţi de producţie în Moreni, judeţul Dâmboviţa. Fabrica a fost dată în exploatare în decembrie 2020 având o capacitate de producţie anuală de peste 100.000 de aparate de iluminat. Începând cu 2019, compania a demarat un alt proiect cu fonduri europene în domeniul cercetării care vizează dezvoltarea produsului de telegestiune-smart city NEOS, un produs de ultimă generaţie ce include soluţii pentru parcare, iluminat public cu reglare automată a intensităţii, stâlpi multifuncţionali cu supraveghere video, încărcare de vehicule electrice, senzori care monitorizează temperatura, zgomotul, presiunea atmosferică şi intensitatea vântului, cu o investiţie de minim 5 milioane de euro.
Aflați amănunte de pe news.ro.
Ultima ora:
ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă
PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești
EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone
ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?
SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟
EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024
EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society
CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentară
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe