OraNoua.ro
Publicat în 26 aprilie 2012, 15:01 / 221 elite & idei

Tudor Udriștoiu a participat la întâlnirea cu domnul Sturla Sigurjonsson, ambasadorul Islandei în România

Tudor Udriștoiu a participat la întâlnirea cu domnul Sturla Sigurjonsson, ambasadorul Islandei în România

Senatorul Tudor UDRIŞTOIU, secretar al Comisiei pentru afaceri europene, a participat la întâlnirea cu domnul Sturla Sigurjonsson, ambasadorul Islandei în România, marţi 24 aprilie 2012, la Salonul Alb.
Vizita domnului ambasador al Islandei în România a avut ca obiectiv abordarea a trei teme foarte importante şi anume: aderarea Islandei la UE, cu accent pe negocierile privind capitolele pescuit şi agricultură, evaluarea României cu privire la situaţia actuală din UE şi relaţiile de cooperare româno-islandeze.

În debutul întâlnirii domnul ambasador a subliniat faptul că Islanda continuă negocierile privind aderarea la Uniunea Europeană şi se orientează pe necesitatea progresării cu privire la aşa-numitele ‘ capitole substanţiale’. Pană în prezent, au avut loc 5 Conferinţe de Aderare cu Islanda, prilejuri cu care au fost deschise 15 capitole de negociere din 35, dintre care 10 au fost deja închise.

Domnul senator Tudor Udriştoiu a asigurat întregul sprijin în vederea aderării Islandei la Uniunea Europeană. Avand în vedere ca 75% din acquis-ul comunitar este deja integrat în legislaţia naţională, există premizele unui ritm rapid de negociere. Romania speră ca Islanda să finalizeze negocierile şi să devină membră a UE cât mai curând posibil.

Domnul senator şi-a manifestat interesul în vederea organizării unui seminar comun româno-islandez, privind politicile de conservare a resurselor piscicole, politicile privind acvacultura precum şi actualele şi viitoarele politici privind pescuitul artizanal din Islanda ţinând cont şi de perspectiva Politicilor Comune de Pescuit.

În încheiere, domnul senator Udriştoiu a precizat că doreşte cultivarea relaţiilor parlamentare româno-islandeze şi susţinerea aderării Islandei la Uniunea Europeană.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe