Ana Iosif
Publicat în 17 februarie 2012, 13:32 / 456 elite & idei

Un avion a încălcat spaţiul aerian al elicopterului lui Obama

Un avion a încălcat spaţiul aerian al elicopterului lui Obama
+ Extern

Două avioane de vânătoare americane de tip F-16 au interceptat ieri un avion de mici dimensiuni care a încălcat spaţiul aerian al elicopterului preşedintelui american, Barack Obama, aflat într-o deplasare la Los Angeles.

Avioanele militare, staţionate la baza aeriană din comitatul Riverside, în California, au intervenit pentru a răspunde la „o încălcare temporară a restricţiilor de zbor de către un Cessna 182, deasupra Los Angeles-ului”, a explicat Comandamentul Apărării Aerospaţiale Nord-American (NORAD).

„După ce au interceptat aparatul, (avioanele) F-16 l-au escortat până la aterizare, fără incidente, la ora locală 11.30 (21.30, ora României)”, a adăugat NORAD.

Edwin Donovan, purtătorul de cuvânt al Secret Service, a confirmat că un „avion a încălcat spaţiul aerian al Marine One (elicopterul preşedintelui Obama), înainte de a ateriza pe aeroportul din Long Beach”.

„Ocupanţii săi au fost reţinuţi de autorităţile locale înainte ca ofiţerii să-i poată interoga şi stabili” că nu prezentau riscuri pentru securitatea preşedintelui, a adăugat el.

Obama se află astăzi la Los Angeles pentru o serie de evenimente destinate strângerii de fonduri pentru finanţarea campaniei sale de realegere.

 

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe