Bogdan Daradan
Publicat în 31 august 2012, 09:33 / 254 elite & idei

Vadim Brânzaniuc: Dorin Chirtoacă va convoca o ședință extraordinară cu Poliția Municipală și SIS înainte de marșul unirii

Vadim Brânzaniuc: Dorin Chirtoacă va convoca o ședință extraordinară cu Poliția Municipală și SIS înainte de marșul unirii

Înainte de un nou marş al unirii la Chişinău, Primăria capitalei va convoca într-o şedinţă Poliţia Municipală, reprezentanţii Procuraturii şi SIS. Anunţul a fost făcut pentru publicația Vocea Basarabiei, de purtătorul de cuvînt al primarului general, Vadim Brînzaniuc.

Acesta a precizat că pentru desfăşurarea unui marş organizatorii nu au nevoie de o autorizaţie din partea primăriei, şi că autorităţile locale sunt înştiinţate doar pentru a asigura ordinea publică şi buna desfăşurare a manifestaţiei. Totuşi, o şedinţă specială urmează a fi organizată în condiţiile în care consilierii municipali din fracţiunea comunistă au solicitat autorităţilor locale să interzică desfăşurarea marşului, a spus Vadim Brînzaniuc.

După ce va fi luată o decizie privind posibilitatea desfăşurării în capitală a unui Marş al Unirii pe 16 septembrie, autorităţile locale ar putea transmite Ministerului de Interne o solicitare pentru asigurarea ordinii publice în timpul manifestaţiei.

Platforma Civică Acţiunea 2012 a anunţat că în duminica de 16 septembrie, în jur de 10.000 de persoane urmează să iasă în stradă cu steaguri tricolore şi cu mesaje de unitate naţională. Mai multe forţe pro-ruse şi-au exprimat deja intenţia de a împiedica desfăşurarea manifestaţiei.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe