Bogdan Daradan
Publicat în 31 august 2012, 09:33 / 203 elite & idei

Vadim Brânzaniuc: Dorin Chirtoacă va convoca o ședință extraordinară cu Poliția Municipală și SIS înainte de marșul unirii

Vadim Brânzaniuc: Dorin Chirtoacă va convoca o ședință extraordinară cu Poliția Municipală și SIS înainte de marșul unirii

Înainte de un nou marş al unirii la Chişinău, Primăria capitalei va convoca într-o şedinţă Poliţia Municipală, reprezentanţii Procuraturii şi SIS. Anunţul a fost făcut pentru publicația Vocea Basarabiei, de purtătorul de cuvînt al primarului general, Vadim Brînzaniuc.

Acesta a precizat că pentru desfăşurarea unui marş organizatorii nu au nevoie de o autorizaţie din partea primăriei, şi că autorităţile locale sunt înştiinţate doar pentru a asigura ordinea publică şi buna desfăşurare a manifestaţiei. Totuşi, o şedinţă specială urmează a fi organizată în condiţiile în care consilierii municipali din fracţiunea comunistă au solicitat autorităţilor locale să interzică desfăşurarea marşului, a spus Vadim Brînzaniuc.

După ce va fi luată o decizie privind posibilitatea desfăşurării în capitală a unui Marş al Unirii pe 16 septembrie, autorităţile locale ar putea transmite Ministerului de Interne o solicitare pentru asigurarea ordinii publice în timpul manifestaţiei.

Platforma Civică Acţiunea 2012 a anunţat că în duminica de 16 septembrie, în jur de 10.000 de persoane urmează să iasă în stradă cu steaguri tricolore şi cu mesaje de unitate naţională. Mai multe forţe pro-ruse şi-au exprimat deja intenţia de a împiedica desfăşurarea manifestaţiei.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe