Bogdan Daradan
Publicat în 20 noiembrie 2012, 17:12 / 292 elite & idei

Valerii Ostalep: Rusia va deschide un consulat în stânga Nistrului indiferent de poziţia Republicii Moldova

Valerii Ostalep: Rusia va deschide un consulat în stânga Nistrului indiferent de poziţia Republicii Moldova

Federația Rusă va deschide un consulat în stînga Nistrului, indiferent dacă va accepta Moldova acest lucru sau nu. De această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valerii Ostalep, exprimată într-un interviu acordat pentru Noi.md.

Ostalep a menționat că, din moment ce oficialii din moldoveni nu au o poziție consolidată privind deschiderea consulatului, nu este clar despre ce accept poate fi vorba. “Ce înseamnă fără ca Republica Moldova sa-și dea acordul, dacă pînă acum nu există o poziție consolidată? Nicolae Timofti a spus că este contra, iar Filat a spus că încep negocierile. Ei nu au o poziție clară, de asta nu cred în nici un cuvînt al lor. Ei sînt oameni de conjunctură imediată, care în dependență de frica unei probleme, fac anumite declarații, iar uneori întreprind și anumite acțiuni”, a menţionat Ostalep.

Totodată, Ostalep a opinat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, trebuie să urmărească cu o atenție mai mare declarațiile oficialilor din Federația Rusă. Asta deoarece toate declarațiile lui Rogozin se realizează.

”Rogozin a spus ca o să deschidă consulat la Bălți, iată că a primit acceptul. Rogozin a spus că vrea consulat la Tiraspol, am aflat că se încep negocierile. A spus că noi nu putem semna contratul de livrare a gazelor naturale ruseşti din cauza pachetului trei energetic, să vedeți că nu-l vom semna. Așa că domnul Leancă ar trebui sa urmărească cu atenție mai mare declarațiile oficialilor, care spre deosebire de el sînt mult mai serioși”, a conchis Ostalep.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe