Bogdan Daradan
Publicat în 5 decembrie 2012, 16:50 / 299 elite & idei

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

În domeniul calităţii, Moldova are nevoie de o revoluţie, căci standardele europene trebuie nu doar adoptate, ci şi aplicate. Declaraţia aparţine ministrului Economiei Valeriu Lazăr şi a fost lansată în cadrul unei întrevederi cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik, ce a avut loc ieri, 3 decembrie 2012.

„Moldova are nevoie de susţinere, dar nimeni nu va face reformele interne pe care trebuie să le facem noi înşine. Avantajul Republicii Moldova este, însă, că poate avansa rapid, profitând de experienţa unor ţări precum Polonia”, a declarat Lazăr.

Ilona Antiniszyn Klik a exprimat disponibilitatea părţii poloneze de a oferi asistenţă în domeniul negocierii Acordului de creare a Zonei de comerţ liber aprofundat şi comprehensiv, atât la nivel de experţi, cât şi a politicilor promovate. În acelaşi timp, viceministrul polonez a exprimat interesul businessului din Polonia pentru extindere pe piaţa moldovenească.

Menţionăm că pe 3 decembrie a avut loc şi deschiderea Forumului oamenilor de afaceri moldo-polon, care s-a desfăşurat la Chişinău în contextul vizitei preşedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski. Forumul a întrunit circa 100 de companii moldoveneşti şi 50 de oameni de afaceri din Polonia, reprezentând 18 companii poloneze.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe