Bogdan Daradan
Publicat în 5 decembrie 2012, 16:50 / 250 elite & idei

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

În domeniul calităţii, Moldova are nevoie de o revoluţie, căci standardele europene trebuie nu doar adoptate, ci şi aplicate. Declaraţia aparţine ministrului Economiei Valeriu Lazăr şi a fost lansată în cadrul unei întrevederi cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik, ce a avut loc ieri, 3 decembrie 2012.

„Moldova are nevoie de susţinere, dar nimeni nu va face reformele interne pe care trebuie să le facem noi înşine. Avantajul Republicii Moldova este, însă, că poate avansa rapid, profitând de experienţa unor ţări precum Polonia”, a declarat Lazăr.

Ilona Antiniszyn Klik a exprimat disponibilitatea părţii poloneze de a oferi asistenţă în domeniul negocierii Acordului de creare a Zonei de comerţ liber aprofundat şi comprehensiv, atât la nivel de experţi, cât şi a politicilor promovate. În acelaşi timp, viceministrul polonez a exprimat interesul businessului din Polonia pentru extindere pe piaţa moldovenească.

Menţionăm că pe 3 decembrie a avut loc şi deschiderea Forumului oamenilor de afaceri moldo-polon, care s-a desfăşurat la Chişinău în contextul vizitei preşedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski. Forumul a întrunit circa 100 de companii moldoveneşti şi 50 de oameni de afaceri din Polonia, reprezentând 18 companii poloneze.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe