Bogdan Daradan
Publicat în 5 decembrie 2012, 16:50 / 633 elite & idei

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

Valeriu Lazăr: În domeniul calităţii, Republica Moldova are nevoie de o revoluţie

În domeniul calităţii, Moldova are nevoie de o revoluţie, căci standardele europene trebuie nu doar adoptate, ci şi aplicate. Declaraţia aparţine ministrului Economiei Valeriu Lazăr şi a fost lansată în cadrul unei întrevederi cu viceministrul polonez al Economiei, Ilona Antiniszyn Klik, ce a avut loc ieri, 3 decembrie 2012.

„Moldova are nevoie de susţinere, dar nimeni nu va face reformele interne pe care trebuie să le facem noi înşine. Avantajul Republicii Moldova este, însă, că poate avansa rapid, profitând de experienţa unor ţări precum Polonia”, a declarat Lazăr.

Ilona Antiniszyn Klik a exprimat disponibilitatea părţii poloneze de a oferi asistenţă în domeniul negocierii Acordului de creare a Zonei de comerţ liber aprofundat şi comprehensiv, atât la nivel de experţi, cât şi a politicilor promovate. În acelaşi timp, viceministrul polonez a exprimat interesul businessului din Polonia pentru extindere pe piaţa moldovenească.

Menţionăm că pe 3 decembrie a avut loc şi deschiderea Forumului oamenilor de afaceri moldo-polon, care s-a desfăşurat la Chişinău în contextul vizitei preşedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski. Forumul a întrunit circa 100 de companii moldoveneşti şi 50 de oameni de afaceri din Polonia, reprezentând 18 companii poloneze.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe