OraNoua.ro
Publicat în 11 noiembrie 2015, 21:35 / 268 elite & idei

Vasile Dâncu, decorat de președintele Germaniei – Crucea de Merit în rang de cavaler

Vasile Dâncu, decorat de președintele Germaniei – Crucea de Merit în rang de cavaler

Sociologul Vasile Dâncu a fost decorat cu Crucea de Merit în rang de cavaler, distincţie acordată de statul german. Ambasadorul Germaniei în România spune că ordinul reprezintă o recunoaştere a activităţii lui Vasile Dâncu.

Decretul de decorare precizează că distincţia care i-a fost acordată sociologului Vasile Dâncu reprezintă o recunoaşte a apropierii şi sprijinului pe care acesta l-a acordat comunităţii germane din România.

„Profesorul Vasile Dâncu, de-a lungul carierei sale, în calitate de profesor, membru al Parlamentului sau membru al Guvernului, a creat şi a consolidat legăturile dintre Germania şi România. Este unul dintre oamenii remarcabili care se implică pentru a aduce împreună oameni de diferite naţionalităţi”, a declarat Excelența Sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România.

„Este un moment greu de descris şi care mă emoţionează cu adevărat. Cei din comunitatea germană sunt prietenii mei. Am o fascinaţie pentru cultura germană, pentru clasicismul ei, pentru soliditatea ei, şi cum a reuşit să dea tonul celor mai importante valori”, a mărturisit Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu a devenit cunoscut în urmă cu 15 ani, atunci când a intrat în politică. A ocupat funcţii guvernamentale în perioada 2000-2007 şi a fost vicepreşedinte al PSD. A decis să se retragă din politică după ce a intrat în conflict cu baronii locali ai PSD şi acum este sociolog şi profesor la Universitatea Babeş-Bolay din Cluj-Napoca. Vasile Dâncu este preşedintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES şi membru fondator al Asociației Române pentru Evaluare și Strategie.

 

digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe