OraNoua.ro
Publicat în 18 noiembrie 2015, 16:40 / 171 elite & idei

Vasile Dâncu: Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun

Vasile Dâncu: Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun

Ministrul propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dâncu, a declarat marți, în cadrul audierii la comisiile parlamentare de specialitate, că dorește să creeze premisele pentru reforma administrației prin perfecționarea resurselor umane.

El a subliniat că o dezvoltare regională echilibrată a României presupune o comunicare între administrația centrală și cea locală și să conteze „vocea” celei din urmă, menționând că nu va elimina ce s-a realizat bun în domeniu până acum.

„Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun până acum. Vom încerca să ducem mai departe și să construim, să reparăm acolo unde nu funcționează. Din păcate, până acum doi ani nu am avut nici măcar un plan”, a spus Dâncu.

El a precizat că va acționa pentru eliminarea limitării conexiunii de comunicare dintre Guvern și mediul politic.

„Vom încerca să structurăm o foarte bună relație cu Parlamentul României. Aș vrea ca această limitare să nu mai existe și voi fi o verigă de comunicare”, a spus Dâncu.

El a adăugat că va construi o serie de axe prioritare în domeniu și va lucra nediferențiat cu toate partidele parlamentare sau neparlamentare, cu societatea civilă, menționând că sunt necesare consolidarea administrației publice și creșterea încrederii în clasa politică, indicator foarte mic în prezent.

„Nu este vorba despre lipsa de calitate, ci de o lipsă de transparență”, a susținut Dâncu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe