OraNoua.ro
Publicat în 28 martie 2012, 00:22 / 253 elite & idei

Vasile Dâncu – Sondaj IRES: Preşedintele ţării are cea mai mare putere

Vasile Dâncu – Sondaj IRES: Preşedintele ţării are cea mai mare putere

Românii consideră că preşedintele ţării are cea mai mare putere reală în România, relevă un sondaj de opinie al IRES dat publicităţii vineri.

Potrivit studiului sociologic, 46% dintre respondenţi consideră că şeful statului deţine puterea reală în România. El este urmat de oamenii de afaceri, cu 14%, de ”baronii” locali (10%), şi de serviciile secrete, cu 9%. Premierul este cotat cu doar 4%, la fel ca proprietarii unor trusturi de presă.

Totuşi, puterea preşedintelui este percepută de respondenţi ca fiind în scădere. ‘Participanţii la studiu sunt de părere că preşedintele este cel care deţine puterea reală în România (46% – procent în scădere cu 8 puncte faţă de decembrie 2010)’, a menţionat preşedintele IRES, sociologul Vasile Dâncu.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 19-20 martie, pe un eşantion de reprezentativ de 1.446 de subiecţi, cu o marjă de eroare de ą2,6%.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe