Matei Bogdan
Publicat în 12 ianuarie 2022, 11:18 / 53 elite & idei

Vasile Dîncu a discutat cu ambasadorul britanic despre consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei

Vasile Dîncu a discutat cu ambasadorul britanic despre consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a primit, marţi, la sediul MApN, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, cu care a vorbit despre provocările de securitate regionale.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, ministrul Apărării a reiterat „îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei”.

Totodată, a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Vasile Dîncu a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezenţa constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

De asemenea, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs. Schimbul de opinii a inclus şi alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summitului NATO de la Madrid din luna iunie, mai arată sursa citată.

Ultima ora:

ObservatorBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

PoliticSebastian Burduja: Pe 15 februarie românii vor marca în fiecare an Ziua Națională a Lecturii.

EconomieGruia Stoica: ”Ne concentrăm și pe finalizarea proiectului rezidențial din Pipera, pe un teren de 10.367 de metri pătrați”

ExternRobert Lupițu: Patrulaterul diplomatic Geneva-Bruxelles-Viena-Brest. Câteva adnotări despre securitatea europeană și a României

SocialBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

EvenimenteRemus Pricopie: “Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării”

CulturaGeorge Maior: Între „Don’t Look Up” şi Francis Drake

EditorialAlina Bârgăoanu: „Fake news” nu înseamnă jurnalismClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe