Matei Bogdan
Publicat în 12 ianuarie 2022, 11:18 / 130 elite & idei

Vasile Dîncu a discutat cu ambasadorul britanic despre consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei

Vasile Dîncu a discutat cu ambasadorul britanic despre consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a primit, marţi, la sediul MApN, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, cu care a vorbit despre provocările de securitate regionale.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, ministrul Apărării a reiterat „îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei”.

Totodată, a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Vasile Dîncu a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezenţa constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

De asemenea, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs. Schimbul de opinii a inclus şi alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summitului NATO de la Madrid din luna iunie, mai arată sursa citată.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe