OraNoua.ro
Publicat în 16 decembrie 2015, 13:55 / 220 elite & idei

Vasile Dâncu: La nivelul MDRAP se află în lucru un program dedicat centenarului României Mari

Vasile Dâncu: La nivelul MDRAP se află în lucru un program dedicat centenarului României Mari

Vicepremierul Vasile Dâncu a anunțat vineri că la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se află în lucru un program dedicat centenarului funcționării României ca stat național în 2018.

El a precizat că, înainte de ști că va fi membru al Guvernului, gândise, ca sociolog, un proiect pe această temă. Potrivit lui Dâncu, la minister s-a început să se lucreze pentru acest proiect de centenar, iar o componentă a acestuia o reprezintă reabilitarea unor clădiri istorice.

„Prin CNI (Compania Națională de Investiții — n.r.), o componentă a CNI-ul, prin finanțarea de la bugetul de stat, ar trebui să reabilităm la 100 de ani de la statul național, ar trebui să facem, să arătăm câteva semne de modernizare a României”, a declarat vicepremierul, în cadrul audierilor în comisiile de administrație publică pe proiectul de buget pe 2016.

Dîncu a precizat că proiectul urmează să fie fundamentat și ar putea fi aplicat în anii 2017 și 2018. „Eu cred că este un proiect valoros pentru România”, a punctat vicepremierul, ministru al Dezvoltării Regionale.

agerpres.ro

Ultima ora:

ObservatorSebastian Burduja: De ce România are nevoie de PNL. 5 direcții pentru viitor

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteDoina Banciu: Carte despre documentul cheie al limbii române, lansată la BCU Carol I

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe