Vasile Iuga, Florin Georgescu, Răzvan Nicolescu, Sergiu Manea la cea de-a treia ediție a Bucharest Forum

Lideri politici și importante personalități din mediul de afaceri la nivel mondial se reunesc pentru a treia oară la București în cadrul conferinței Bucharest Forum 2014, ce va avea loc între 2-4 octombrie, la Palatul Parlamentului. Tema reuniunii din acest an este ‘Deblocarea potențialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii’ și urmărește să găsească răspunsuri la întrebarea: cum reușim să transformăm România într-o Poartă a Europei pe ruta de comerț și investiții între Europa și Asia.
Anul acesta, Bucharest Forum se bucură de participarea unor personalități importante din sfera politică și economică. Invitatul de onoare este Richard Quest, jurnalist CNN Internațional. Printre speakerii conferinței se numără Victor Ponta (Primul Ministru al României), Mircea Geoană (președintele Aspen România), George Friedman (președintele Stratfor), Evelyn Farkas (Deputy Assistant Secretary of Defense, Pentagon), Karen Donfried (președintele German Marshall Fund of the US), Thierry de Montbrial (președintele Institutului Francez de Relații Internaționale), Elisabetta Capannelli (directorul de Țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria), Gary Litman (vicepreședinte US Chamber of Commerce), Florin Georgescu (prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României), Sorin Ducaru (asistent al Secretarului general NATO), Charles Ries (vicepreședinte RAND Corporation), Abdul Hadi Arghandiwal (ministrul Economiei din Afghanistan), Daniel Constantin (viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Ioan Rus (ministrul Transporturilor), Ioana Petrescu (ministrul Finanțelor Publice), Răzvan Nicolescu (ministrul delegat pentru Energie), Rovana Plumb (ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice), Răzvan Cotovelea (ministrul pentru Societatea Informațională), Mihnea Costoiu (ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică), reprezentanți ai unor instituții internaționale precum Comisia Europeană, Asian Development Bank sau World Bank, dar și oficiali din SUA, China, Turkmenistan, Georgia, India, Spania sau Franța. Acestora li se vor alătura importanți reprezentanți ai mediului de afaceri, precum Cristian Colteanu (președinte și CEO General Electric), Tomas Spurny (președinte executiv BCR), Petru Ioan Văduva (director general, Transgaz), Vasile Iuga (Country Managing Partner, Pwc), Carmen Neagu (președinte Consiliu de Supraveghere, Transelectrica), Sergiu Cristian Manea (membru Consiliu de Administrație, Romgaz), Makoto Kurahashi (general manager, Mitsubishi Corporation), Azamat Zhangulov (vicepreședinte senior, KMG International).
Noul Drum al Mătăsii reprezintă pentru România o oportunitate de dezvoltare și poziționare strategică la intersecția mai multor rute de energie, investiții, transport, infrastructură și comerț, între regiuni precum Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și Uniunea Europeană. În acest context, Bucharest Forum 2014 își propune să devină atât o platformă pentru vocea articulată a României în domenii strategice, cât și un loc de dezbatere pentru cooperare și explorare a oportunităților economice și de investiții pentru țările din regiune și să aducă o mai mare claritate atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru actorii guvernamentali. În pofida dificultăților și a complexității reale a problematicilor suprapuse de la intersecția acestor regiuni, Noul Drum al Mătăsii oferă, pe tot traseul său, soluții pentru creștere economică și dezvoltare durabilă.
Marile proiecte de energie din regiune, rutele de infrastructură, securitatea energetică în contextul crizei din Ucraina, relațiile politico-economice din țările traversate de Noul Drum al Mătăsii, precum și potențialul strategic și economic al României în calitate de poartă între Est și Vest vor fi subiectele principale ale unor discuții on și off the record pentru stakeholderi importanți.
Despre Bucharest Forum
Forumul se bazează pe activitatea de politici publice din ultimii ani a Institutului Aspen România și a partenerilor săi. Anul acesta, conferința este organizată de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US, sub egida România — Poarta Europei, în parteneriat cu Guvernul României, Banca Națională a României și Comitetul Național pentru Dezvoltare.
Bucharest Forum a devenit, într-o perioadă scurtă de timp, cea mai importantă conferință economică din regiune și este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de Poartă între Est și Vest.
Despre Institutul Aspen România
Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociație apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relații interpersonale între diverse sectoare de activitate.
În cadrul meselor rotunde, discuțiile sunt deschise de alocuțiunile susținute de experți invitați și sunt facilitate de moderatori cu experiență. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanții la reflecție asupra subiectelor de discuție ale conferinței.
Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Shashi Tharoor.
Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Despre dimensiunea etică, dimensiunea centrată pe om, în tot ceea ce facem, de la AI la biotehnologie sau domeniile cuantic și spațial

PoliticRobert Lupițu: Pachetul fiscal-bugetar al guvernului Ciolacu, salutat de șefa Comisiei pentru afaceri economice din Parlamentul European: Sunt decizii fiscale și economice sănătoase

EconomieCristian Păun: Noul impozit de 2% pe CA pentru sectorul bancar, nedrept. Îi va afecta pe oamenii obișnuiți care iau credite ipotecare

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialMircea Geoană: Despre dimensiunea etică, dimensiunea centrată pe om, în tot ceea ce facem, de la AI la biotehnologie sau domeniile cuantic și spațial

EvenimenteFlaviu Predescu, moderator la Strada de C’Arte

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinere

EditorialAlexandru Grumaz: Europa în „reconstrucția” Uniunii în timp ce Grupul Wagner „subjugă” Africa!
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe