Ana Iosif
Publicat în 6 martie 2012, 13:25 / 200 elite & idei

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Parlamentul Republicii Moldova l-a revocat astăzi din funcţie pe vicepreşedintele legislativului, Artur Reşetnicov, numit la propunerea opoziţiei comuniste.

Reşetnicov, care nu a fost prezent la şedinţa parlamentului, a fost acuzat de un comportament incompatibil cu statutul de deputat. Potrivit deputaţilor din majoritatea parlamentară, acesta a fost instigatorul unei acţiuni ilegale de protest, care a condus la blocajul unei comisii parlamentare.

Colegul de partid al lui Reşetnicov, deputatul Sergiu Sârbu a declarat pentru Agerpres că această hotărâre este ilegală şi reprezintă o răfuială cu opoziţia.

Comuniştii nu participă de aproximativ o lună la şedinţele parlamentului, considerând că aceste legislativ este nelegitim şi trebuie dizolvat, deoarece nu a reuşit să aleagă şeful statului.

Artur Reşetnicov, fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate în timpul guvernării comuniste, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al legislativului în octombrie 2011.

 

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe