Matei Bogdan
Publicat în 19 ianuarie 2022, 15:44 / 140 elite & idei

Victor Negrescu îi cere lui Emmanuel Macron să susţină aderarea României la Schengen

Victor Negrescu îi cere lui Emmanuel Macron să susţină aderarea României la Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) i-a adresat o scrisoare preşedintelui Emmanuel Macron prin care solicită susţinerea aderării României la spaţiul Schengen, în contextul deţinerii de către Franţa a preşedinţiei Consiliului UE.

„În contextul deţinerii de către Franţa a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a prezentării în plenul Parlamentului European a priorităţilor sale, am trimis Preşedintelui Emmanuel Macron şi ministrului responsabil de afaceri europene o scrisoare prin care solicit includerea aderării României la Schengen printre obiectivele preşedinţiei”, a transmis europarlamentarul, printr-un comunicat.

Negrescu susţine că „Uniunea Europeană nu poate fi completă fără România în spaţiul Schengen”. „Aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, ţară care a îndeplinit recent criteriile, trebuie să conducă şi la aderarea ţării noastre. Acum este momentul să insistăm, profitând de parteneriatul strâns cu Franţa şi contextul politic favorabil din Germania şi restul Europei.

Prin acest demers relansăm campania PES activists România, #RomâniaCereSchengen, care, cu ajutorul a peste 50.000 de susţinători, a condus la o rezoluţie a Parlamentului European pentru aderarea României la Schengen. Sperăm ca noua campanie, #RomâniiMerităÎnSchengen, să ne ducă mai aproape de acest obiectiv.” a mai adăugat eurodeputatul Victor Negrescu, care a organizat în trecut trilaterala Franţa-Germania-România la nivel de miniştri de afaceri europene.

Nu în ultimul rând, în comunicat se mai arată că Victor Negrescu va trimite în perioada următoare scrisori fiecărui oficial european care poate influenţa decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen şi va începe un tur al capitalelor europene pentru promovarea acestui deziderat.

www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe