OraNoua.ro
Publicat în 19 august 2015, 17:33 / 202 elite & idei

Victor Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Victor Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pentru continuarea dezvoltării economice este nevoie ca săptămâna viitoare noul Cod fiscal să fie votat în Parlament și promulgat de președinte, având în cuprinsul său prevederea privind cota generală de TVA de 20%, nu de 19%.

„Vreau să ne ducem mai departe cel mai important obiectiv: să avem creștere economică. După primul semestru, 3,7% creștere economică cred că e un lucru destul de bun, cu modestie o spun. (…) Din acest punct de vedere, este foarte important ca săptămâna viitoare să se termine bătălia politică și să avem Codul fiscal aprobat de Parlament și promulgat de către președinte. Cred în continuare ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie și pe zona socială cu 20% TVA, nu 19%. 20% cotă generală, cu 9% la alimente înseamnă 16% media”, a afirmat prim-ministrul, la începutul ședinței de Guvern.

Ponta a adăugat că restul măsurilor cuprinse în noul Cod fiscal care privesc „taxe și impozite pot fi discutate de oamenii politici”. „Ce e important pentru noi, 20% acel TVA”, a punctat el.

Premierul a precizat că pe acest subiect a discutat și cu președintele Klaus Iohannis. „Am discutat acest lucru și cu președintele Iohannis și cu guvernatorul BNR, domnul Isărescu, și sper ca liderii politici, Parlamentul să țină cont de opinia noastră tehnocrată, să avem Cod fiscal, să avem stabilitate economică, să se creeze în continuare locuri de muncă, să crească salariile, să scadă prețurile prin scăderea TVA”, a explicat Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, cele patru puncte de TVA care înseamnă șapte miliarde de lei impact negativ nu reprezintă în niciun caz o problemă pentru o economie cu creștere, întrucât în primele șase luni ale anului s-au încasat 10 miliarde de lei în plus la buget.

„Deci anul viitor măcar șapte (miliarde de lei — n.r.) le încasăm sigur. Și cred că un consens politic ne va ajuta pe noi cei care punem în aplicare codul să mergem în aceeași direcție și din punctul acesta de vedere mă bucur când există soluții raționale”, a spus premierul Ponta.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe