OraNoua.ro
Publicat în 19 august 2015, 17:33 / 433 elite & idei

Victor Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Victor Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pentru continuarea dezvoltării economice este nevoie ca săptămâna viitoare noul Cod fiscal să fie votat în Parlament și promulgat de președinte, având în cuprinsul său prevederea privind cota generală de TVA de 20%, nu de 19%.

„Vreau să ne ducem mai departe cel mai important obiectiv: să avem creștere economică. După primul semestru, 3,7% creștere economică cred că e un lucru destul de bun, cu modestie o spun. (…) Din acest punct de vedere, este foarte important ca săptămâna viitoare să se termine bătălia politică și să avem Codul fiscal aprobat de Parlament și promulgat de către președinte. Cred în continuare ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie și pe zona socială cu 20% TVA, nu 19%. 20% cotă generală, cu 9% la alimente înseamnă 16% media”, a afirmat prim-ministrul, la începutul ședinței de Guvern.

Ponta a adăugat că restul măsurilor cuprinse în noul Cod fiscal care privesc „taxe și impozite pot fi discutate de oamenii politici”. „Ce e important pentru noi, 20% acel TVA”, a punctat el.

Premierul a precizat că pe acest subiect a discutat și cu președintele Klaus Iohannis. „Am discutat acest lucru și cu președintele Iohannis și cu guvernatorul BNR, domnul Isărescu, și sper ca liderii politici, Parlamentul să țină cont de opinia noastră tehnocrată, să avem Cod fiscal, să avem stabilitate economică, să se creeze în continuare locuri de muncă, să crească salariile, să scadă prețurile prin scăderea TVA”, a explicat Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, cele patru puncte de TVA care înseamnă șapte miliarde de lei impact negativ nu reprezintă în niciun caz o problemă pentru o economie cu creștere, întrucât în primele șase luni ale anului s-au încasat 10 miliarde de lei în plus la buget.

„Deci anul viitor măcar șapte (miliarde de lei — n.r.) le încasăm sigur. Și cred că un consens politic ne va ajuta pe noi cei care punem în aplicare codul să mergem în aceeași direcție și din punctul acesta de vedere mă bucur când există soluții raționale”, a spus premierul Ponta.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe