OraNoua.ro
Publicat în 28 octombrie 2015, 18:25 / 207 elite & idei

Victor Ponta participă, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă

Victor Ponta participă, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă

Premierul Victor Ponta participă miercuri și joi, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, ocazie cu care va avea și o întâlnire bilaterală cu președintele Statelor Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, care este în același timp și șeful Executivului mexican.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Executivului, vizita premierului român are loc la invitația președintelui mexican, alături de care Victor Ponta va participa la deschiderea lucrărilor Summit-ului.

Pe agenda întâlnirii bilaterale figurează „cooperarea politică și economică, în domeniul cultural și al educației, marcarea aniversării a 80 de ani de relații diplomatice, precum și perspectivele actualizării Acordului Uniunea Europeană — Mexic”.

Programul vizitei va mai cuprinde întâlniri cu Ildefonso Guajardo Villarreal, ministrul mexican al Economiei, și cu reprezentanți ai Agenției Guvernamentale ‘Pro Mexico’. Totodată, vor avea loc discuții cu conducerea și reprezentanții Consiliului Antreprenorial Mexican pentru Comerț Exterior, Investiții și Tehnologie (COMCE), precum și cu oameni de afaceri mexicani, informează Guvernul.

Vizita are loc în contextul aniversării a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Mexic și reprezintă prima vizită a unui prim-ministru român în Mexic, în ultimii 25 de ani.

Open Government Partnership (OGP) — Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă — este o inițiativă multilaterală lansată la 20 septembrie 2011, în marja Adunării Generale ONU, de Statele Unite și alte șapte state (Marea Britanie, Brazilia, Indonezia, Mexic, Norvegia, Filipine, Africa de Sud), ce urmărește creșterea transparenței guvernamentale, folosirea noilor tehnologii și a datelor deschise pentru implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.

Guvernul României s-a alăturat inițiativei Open Government Partnership (OGP) în anul 2011, afirmând angajamentul țării noastre de a promova politicile bunei guvernări, proceduri deschise, responsabilitate și eficiență, transparență decizională în activitatea de guvernare, încurajarea participării civice la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație.

Ca o recunoaștere a meritelor sale, România a fost aleasă în Comitetul Director al OGP în iulie 2015, pe baza votului celor 65 de state membre.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe