OraNoua.ro
Publicat în 1 aprilie 2015, 20:22 / 450 elite & idei

Victor Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO

Victor Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO

România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi sunt decise la nivelul NATO, a declarat premierul Victor Ponta, fără alte detalii, întrebat de presă dacă, în discuţia cu şeful Forţelor Aliate din Europa, s-a pus problema unor noi baze sau aducerii de armament greu în România, relateaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove.

„Tot ceea ce vă pot spune eu în acest moment este faptul că România este dispusă să se implice, să găzduiască orice capabilităţi se decid la nivelul NATO. Mai mult de atât nu am voie să vă spun”, a spus Ponta, întrebat dacă România va găzdui noi baze NATO sau va fi adus armament greu al Alianţei.

Ponta a precizat că, anul viitor, România va avea 12 avioane multirol, dar „şi altele”, şi că l-a asigurat pe generalul Breedlove că există un consens al clasei politice cu privire la respectarea angajamentelor ţării noastre în cadrul NATO.

„Eu l-am asigurat pe generalul Breedlove în primul rând de faptul că în România există tot sprijinul poltiic, ştiu că s-a văzut şi cu preşedintele, şi l-am asigurat că şi în Parlament există tot sprijinul politic pentru ca România să-şi îndeplinească toate obligaţiile sale care ţin de partea de securitate, adică să aibă resursele finaciare pentru cele două centre care se vor organiza în România de către NATO, toate operaţiunile, toate exerciţiile comune şi inclusiv partea de dotare a armatei române. Anul viitor vom avea primele 12 avioane multirol, dar vom avea şi altele, şi asta l-am asigurat, că deşi nu ne e uşor, există un consens politic pe această temă”, a spus Ponta citat de Mediafax.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe