OraNoua.ro
Publicat în 24 februarie 2016, 18:01 / 369 elite & idei

Victor Ponta, Daniel Constantin, Dan Sultanescu, Mirel Palada si Sorin Cimpeanu au lansat Fundația Black Sea Regional Projects 2020

Victor Ponta, Daniel Constantin, Dan Sultanescu, Mirel Palada si Sorin Cimpeanu au lansat Fundația Black Sea Regional Projects 2020

Fundația lui Victor Ponta, „Black Sea Regional Projects 2020”, a fost lansată miercuri, la Clubul diplomatic, în prezența lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, a însărcinatului cu afaceri al SUA – Dean Thompson și a unor reprezentanți ai Corpului diplomatic acreditat la București.

Victor Ponta a declarat miercuri, la festivitățile de lansare a fundației, că ideea de bază a BSRP este convingerea că România poate să devină un actor activ în regiunea Mării Negre, în Balcanii de Vest și în Orientul Mijlociu, până la Golful Persic.

 

Fostul premier a explicat rolul acestei fundaţii va fi să atragă parteneri ”originali”, de care România ar avea nevoie. De asemenea, Victor Ponta a precizat că fundaţia îşi propune să promoveze relaţiile de cooperare cu alte ţări pe teme economice şi diplomatice.

 

”Pasul următor pentru România, care face parte din familia europeană şi euro-atlantică, este cel al continuării dezvoltării economice şi prosperităţii. Şi lumea aşteaptă prosperitate şi dezvoltare economică”, a explicat Ponta, citat de Mediafax.

 

Think-tank-ul se va concentra pe promovarea și implementarea proiectelor ce vor putea îmbunătăți societățile și economiile din regiunea Mării Negre.

 

Cabinetul transformat în fundație

 

În spatele proiectelor pe care se va concentra fundația se află o echipă te profesioniști, cu background diferit expertiză pe domenii precum guvernare, economie, politici publice, analizae sociale, relații internaționale educație, finanțe și afaceri, se menționează în prezentarea organizației există pe site.

 

Profesioniștii de care se vorbește sunt, în realitate, foști membri ai Cabinetului Victor Ponta.

 

Echipa, se mai spune în prezentarea de pe site-ul BSRP, este dedicată promovării valorilor democratice, a cooperării economice și întăririi parteneriatului dintre România și toate statele din regiune.

 

Pe site, Ponta a pus mai multe fotografii de la întâlnirile pe care le-a avut cu lideri europeni, americani sau asiatici în perioada în care a fost premier.

 

Boardul fundației:

Victor Ponta – președinte

 

Vicepreședinți:

Daniel Constantin

Nicolae Bănicioiu

Mirel Palada

 

Geanina Pușcașu – director executiv

 

Membri fondatori:

Robert Cazanciuc

Sorin Cîmpeanu

Florin Jianu

Cristian Socol

Dan Sultănescu

Marius Nica

Irakli Garibashvili (fost premier al Georgiei (2013-2015)

 

Social – democrații care se duc la fundația lui Ponta nu vor avea niciun reproș din partea partidului

 

Dragnea a explicat săptămâna trecută că fundația lui Ponta nu afectează în niciun fel partidul, ba, dimpotrivă, și de aceea niciunul dintre membrii PSD care se înscriu în această organizație nu va avea probleme la partid.

 

Întrebat dacă această fundaţie îi încurcă planurile politice, Liviu Dragnea a răspuns:”Categoric, nu. Am spus-o şi lui în privat, am spus-o şi public, categoric, nu”.

 

„Nu este un proiect politic al lui Victor Ponta, este o fundaţie, pentru care eu şi acum îl încurajez şi îi doresc succes în proiectele pe care vrea să le dezvolte cu acea fundaţie. Şi nici vreun membru PSD, care este în acea fundaţie, nu are nicio problemă în partid”, a adăugat preşedintele PSD.

 

Judecătorii de la sectorul 5 au acceptat în ianuarie înregistrarea asociaţiei „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”.

 

Conform informaţiilor aparute in presa, asociaţia înființată de Victor Ponta a produs la început ingrijorari in cadrul PSD, aparand semne de intrebare in privinta scopurilor pe care aceasta asociaţie le-ar putea avea si a posibilelor racolari de membri din sanul partidului. Victor Ponta a precizat însă că noul său proiect nu va avea un caracter politic.

 

Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut inițial membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, a spus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

http://revista22.ro/

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe