Matei Bogdan
Publicat în 26 septembrie 2023, 19:36 / 143 elite & idei

Victor Vevera a fost ales vicepreşedinte ICA

Victor Vevera a fost ales vicepreşedinte ICA

Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti, a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcţia de vicepreşedinte pentru o perioadă de doi ani al International Council for Information Technology in Government Administration (ICA).

Acesta a participat miercuri, la Bruxelles, la conferinţa anuală a ICA.

„Tehnologia informaţiei are puterea de a genera eficienţă, transparenţă şi accesibilitate în sectorul public, beneficiari fiind cetăţenii pe care îi servim. Cu toate acestea, aflându-ne la intersecţia dintre tehnologie şi guvernare, ne confruntăm zilnic cu noi provocări, de la ameninţări la securitatea cibernetică până la considerente etice în utilizarea IA şi a analizei datelor. În calitatea mea de vicepreşedinte, mă angajez să încurajez colaborarea între ţările membre, să subliniez importanţa extinderii sferei de acoperire a consiliului nostru prin căutarea activă şi primirea de noi membri. Noi perspective şi idei ne vor îmbogăţi discuţiile şi vor contribui la expertiza noastră colectivă. În acelaşi timp, vreau să felicit membrii ICA pentru expertiza, dedicarea şi pasiunea pentru această cauză. Împreună, vom valorifica potenţialul tehnologiei pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, a îmbunătăţi furnizarea de servicii publice şi pentru a promova buna guvernare”, a declarat Adrian-Victor Vevera, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Tema conferinţei de anul acesta este „Digital Services: Going from Smart to Intelligent and Beyond”, iar printre subiectele abordate sunt importanţa unei bune guvernări şi management al datelor, e-ID şi eWallet: abordări de implementare, consideraţii şi provocări, îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, ultimele tendinţe în domeniul securităţii cibernetice, RTE şi tehnologii durabile în sectorul public.

„Cu o istorie care se întinde pe decenii, membrii ICA s-au implicat activ în evoluţia spectaculoasă a tehnologiei şi în modul în care aceasta a remodelat guvernarea şi interacţiunea cetăţenilor cu administraţia şi mediul guvernamental. Prin experienţa şi cunoştinţele lor, membrii acestui consiliu reprezintă o sursă inestimabilă de învăţare şi schimb de idei pentru toţi cei implicaţi în administraţia publică şi TIC, fiind o comunitate cu o tradiţie lungă, care demonstrează angajamentul de durată în promovarea excelenţei. ICA oferă un forum internaţional unic care sprijină CIO şi managerii superiori din administraţiile publice din 1968, pentru a îmbunătăţi eficienţa şi eficacitatea administraţiei guvernamentale şi a TIC. În fiecare an, ofiţerii ICA identifică o problemă de importanţă vitală în realizarea obiectivelor sale ca temă pentru conferinţa anuală”, se arată în comunicatul citat.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe