OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2012, 19:42 / 388 elite & idei

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni
+ Observator • + Politic • + Video

Senatorul social-democrat Dan Şova crede că economia României poate fi salvată printr-un sistem de achiziţii publice necorupt.

Prezent, vineri, la Botoşani, la dezbaterea pe teme economice organizată de senatorul Gheorghe Marcu, Şova a spus că între oamenii de afaceri români şi oamenii politici există o relaţie bazată pe mită.

“Eu cred şi susţin acest lucru, că eliminarea relaţiei bazată pe mită dintre mediul economic şi mediul politic este una dintre cheile de dezvoltare. Statul cheltuie foarte mulţi bani pentru a realiza obiective de interes public, şi este normal. Statul este cel mai mare contractor, nu numai în România, ci oriunde în lumea asta. Dar faptul că banii statului se duc la doar câteva societăţi este un lucru foarte adevărat şi nu poate determina decât o subdezvoltare a României“, a spus Şova.

De asemenea, senatorul a explicat detaliile incheierii contractelor cu complexele energetice Rovinari si Turceni – firma lui Sova a oferit un pret de cinci ori mai mic la licitatia publica.

Casa de avocatura „Sova&Asociatii”, unde senatorul PSD Dan Sova detine 90% din actiuni, a fost acuzata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca ar fi obtinut contracte ilegale de la stat, in valoare de peste un milion de euro.

ANAF a acuzat ca respectivele contracte de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, semnate in perioada 2007-2008, au fost subevaluate, ca au fentat Legea achizitiilor publice si ca ziua de munca era intre 19 si 27 de ore.

Juristii Fiscului au mai aratat ca, in ceea ce priveste contractele de la Rovinari, acestea nu ar fi justificate pentru ca societatea avea la dispozitie sapte juristi angajati.

Ultima ora:

ObservatorDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

PoliticDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

EconomieAdrian Luca: Implicatiile fiscale ale intalnirii Biden-Putin

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialTeodor Baconschi: Poate „educația sexuală” să producă și altceva decât un scandal inutil?

EvenimenteCristian Unteanu: Lumea post Summit-ul de la Geneva / negocieri deschise şi intense pentru întâlnirile Biden-Xi, Biden-Kim Jong Un

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialIulian Chifu: „Pragmatismul principial“ al UE în relaţia cu Rusia – Europa „respinge, constrânge şi angajează“ RusiaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe