OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2012, 19:42 / 793 elite & idei

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni
+ Observator • + Politic • + Video

Senatorul social-democrat Dan Şova crede că economia României poate fi salvată printr-un sistem de achiziţii publice necorupt.

Prezent, vineri, la Botoşani, la dezbaterea pe teme economice organizată de senatorul Gheorghe Marcu, Şova a spus că între oamenii de afaceri români şi oamenii politici există o relaţie bazată pe mită.

“Eu cred şi susţin acest lucru, că eliminarea relaţiei bazată pe mită dintre mediul economic şi mediul politic este una dintre cheile de dezvoltare. Statul cheltuie foarte mulţi bani pentru a realiza obiective de interes public, şi este normal. Statul este cel mai mare contractor, nu numai în România, ci oriunde în lumea asta. Dar faptul că banii statului se duc la doar câteva societăţi este un lucru foarte adevărat şi nu poate determina decât o subdezvoltare a României“, a spus Şova.

De asemenea, senatorul a explicat detaliile incheierii contractelor cu complexele energetice Rovinari si Turceni – firma lui Sova a oferit un pret de cinci ori mai mic la licitatia publica.

Casa de avocatura „Sova&Asociatii”, unde senatorul PSD Dan Sova detine 90% din actiuni, a fost acuzata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca ar fi obtinut contracte ilegale de la stat, in valoare de peste un milion de euro.

ANAF a acuzat ca respectivele contracte de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, semnate in perioada 2007-2008, au fost subevaluate, ca au fentat Legea achizitiilor publice si ca ziua de munca era intre 19 si 27 de ore.

Juristii Fiscului au mai aratat ca, in ceea ce priveste contractele de la Rovinari, acestea nu ar fi justificate pentru ca societatea avea la dispozitie sapte juristi angajati.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe