OraNoua.ro
Publicat în 27 martie 2012, 23:57 / 327 elite & idei

Viorel Badea în Austria: întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria şi participarea la hramul Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld

Viorel Badea în Austria: întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria şi participarea la hramul Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld
+ Extern

În perioada 24 – 25 martie a.c., preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a efectuat o vizită de lucru în Austria.

Pe agenda vizitei s-au aflat întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria, precum şi participarea la Sfânta Liturghie, săvârşită de către Preotul Cristian Greucean, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanţii românilor s-au discutat teme de interes precum oportunitatea şi necesitatea adoptării iniţiativei legislative privind votul prin corespondenţă, necesitatea reînfiinţării programului consulatului itinerant în zonă, precum şi dorinţa românilor rezidenţi în Austria de a avea acces deplin pe piaţa muncii. Cu acest prilej, senatorul Badea a reiterat importanţa implementării proiectul de lege privind votul prin corespondenţă în demersul României de a oferi posibilitatea unui număr considerabil mai mare de cetăţeni aflaţi în afara graniţelor de a-şi exercita dreptul la vot.

Totodată, senatorul român şi-a arătat susţinerea pentru reînfinţarea programului consulatului itinerant în Graz, urmând ca la întoarcerea în Bucureşti, să expună Ministerului Afacerilor Externe necesitatea unui astfel de program în zonă.

Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni le-a prezentat interlocutorilor demersurile pe care le-a facut pe lângă autorităţile austriece precum şi pe lângă autorităţile din România în vederea implementării în Austria a proiectului Institutului Limbii Române, ‘Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească’.

La finalul întâlnirii, senatorul român şi-a prezentat intenţia ca, în cadrul următoarelor întâlniri cu românii din Austria să invite parlamentari austrieci, reprezentanţi ai circumscripţiilor electorale unde îşi au rezidenţa comunităţi importante de români.

Duminică, 25 martie, senatorul Viorel Badea a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Parohia Ortodoxă Română ‘Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil’ din localitatea Knittelfeld. Lăcaşul de cult unde se oficiază slujbele este o clădire monument istoric, donată în anul 2009 de către Biserica Catolică, respectiv biserica ordinului Capucin, Bisericii Ortodoxe Române.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe