OraNoua.ro
Publicat în 26 aprilie 2012, 16:08 / 259 elite & idei

Viorel Badea: transcrierea certificatului de naștere în maxim 30 de zile pentru redobândirea cetățeniei române

Viorel Badea: transcrierea certificatului de naștere în maxim 30 de zile pentru redobândirea cetățeniei române

Senatorul Viorel Badea, Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, a declarat ca una dintre modificările legislative ce urmează a fi dezbătute în Parlamentul de la București prevede reducerea perioadei de transcriere a actelor de stare civilă la maxim 30 de zile, față de câteva luni ca în prezent.

Proiectul de lege:

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR SENAT

LEGE 

Pentru modificarea şi completarea OUG nr. 80 din 28 septembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

OUG nr. 80 din 28 septembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 44, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art.1, alin. (5) Transcrierea certificatelor şi a extraselor de stare civilă privind cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România se face cu aprobarea primarilor municipiilor pe teritoriul cărora Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie are birouri funcţionale – municipiul Bucureşti şi birourile teritoriale: Iaşi, Suceava, Galaţi, Cluj-Napoca şi Timişoara, precum şi cu avizul prealabil al direcţiilor de evidenţă a persoanelor de care acestea aparţin, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de transcriere.

Această propunere legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din…………………., cu respectarea articolului 76 alin. (2) din Constituţia României republicată.

Preşedintele Camerei Deputaţilor
Roberta Anastase

Această propunere legislativă a fost adoptată de Senat în şedinţa din…………………., cu respectarea prevederilor articolului 76 alin. (2) din Constituţia României republicată.

Preşedintele Senatului
Vasile Blaga

 Mai multe detalii despre initiavia – basarabeni.ro.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe