OraNoua.ro
Publicat în 26 aprilie 2012, 16:08 / 206 elite & idei

Viorel Badea: transcrierea certificatului de naștere în maxim 30 de zile pentru redobândirea cetățeniei române

Viorel Badea: transcrierea certificatului de naștere în maxim 30 de zile pentru redobândirea cetățeniei române

Senatorul Viorel Badea, Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, a declarat ca una dintre modificările legislative ce urmează a fi dezbătute în Parlamentul de la București prevede reducerea perioadei de transcriere a actelor de stare civilă la maxim 30 de zile, față de câteva luni ca în prezent.

Proiectul de lege:

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR SENAT

LEGE 

Pentru modificarea şi completarea OUG nr. 80 din 28 septembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

OUG nr. 80 din 28 septembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 44, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art.1, alin. (5) Transcrierea certificatelor şi a extraselor de stare civilă privind cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România se face cu aprobarea primarilor municipiilor pe teritoriul cărora Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie are birouri funcţionale – municipiul Bucureşti şi birourile teritoriale: Iaşi, Suceava, Galaţi, Cluj-Napoca şi Timişoara, precum şi cu avizul prealabil al direcţiilor de evidenţă a persoanelor de care acestea aparţin, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de transcriere.

Această propunere legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din…………………., cu respectarea articolului 76 alin. (2) din Constituţia României republicată.

Preşedintele Camerei Deputaţilor
Roberta Anastase

Această propunere legislativă a fost adoptată de Senat în şedinţa din…………………., cu respectarea prevederilor articolului 76 alin. (2) din Constituţia României republicată.

Preşedintele Senatului
Vasile Blaga

 Mai multe detalii despre initiavia – basarabeni.ro.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe