Bogdan Daradan
Publicat în 24 august 2012, 11:46 / 216 elite & idei

Viorel Chetraru: Serviciile secrete americane vor ajuta Republica Moldova în lupta contra spălării banilor

Viorel Chetraru: Serviciile secrete americane vor ajuta Republica Moldova în lupta contra spălării banilor

Serviciul Secret al SUA în Europa a decis să dea o mână de ajutor Republicii Moldova în privința combaterii criminalității economice. Reprezentanții Serviciului Secret, Marcus L. Snipe și Darrel White, s-au întâlnit cu premierul Vlad Filat și cu directorul CCCEC, Viorel Chetraru, cărora le-au propus ajutor din partea SUA,  potrivit jurnal.md.

În cadrul întâlnirii, Marcus L. Snipe a spus că instituția pe care o reprezintă se ocupă în mod special de problema spălării banilor și că îşi doreşte să ajute Centrul Anticorupție.

În acest sens, reprezentantul SUA a propus organizarea trainingurilor pentru colaboratorii instituțiilor specializate din RM, care vor studia tehnicile și metodele americane de combatere a infracțiunilor economice. Totodată, acesta a menţionat că SUA sunt dispuse să trimită experţi în RM.

„Suntem obligați să facem tot ce e necesar pentru a combate fenomenele criminale. Suntem determinați să luptăm cu ele şi vom depune toate eforturile în acest sens, iar suportul colegilor americani va fi extrem de oportun”, a spus, la rândul său, Vlad Filat. Premierul a ținut să menționeze că RM condamnă terorismul şi crimele economice de orice natură și a asigurat reprezentanții Serviciului Secret al SUA că țara noastră este deschisă pentru ajutorul oferit de SUA.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe