Bogdan Daradan
Publicat în 1 august 2012, 11:06 / 239 elite & idei

VLAD FILAT: Guvernul de la Chişinău va desfăşura o şedinţă extraordinară la Bălţi

VLAD FILAT: Guvernul de la Chişinău va desfăşura o şedinţă extraordinară la Bălţi

Întregul guvern de la Chisinau merge la Bălți, unde se vor întruni în ședință. Decizia de a organiza ședința Guvernului la Bălți a fost anunțată săpămâna trecută de premierul Vlad Filat, imediat după ce consilierii comuniști au decis organizarea unui referendum pentru extinderea autonomiei municipiului Bălţi, scrie jurnal.md.

Filat, care a calificat decizia Consiliului municipal Bălți drept o depășire a competențelor, crede că cei care au luat decizia de desfăşurare a unui referendum în problema extinderii autonomiei Bălțiului trebuie să fie pedepsiți.

„Instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Este un caz ieşit din comun care trebuie taxat ca atare, iar persoanele vinovate trebuie să răspundă pentru acţiunile lor, aşa cum prevede legea. Regret că pentru aceste acţiuni vor trebui să răspundă executorii, nu şi cei care au stat în umbră şi au regizat scenariul respectiv”, a spus Filat, precizând că se referă la conducerea PCRM.

În cadrul vizitei sale la Bălți, premierul urmează să se întâlneasă și cu locuitorii orașului, cu agenţii economici și cu aleşii locali, cu care va discuta „despre colaborarea în continuare în beneficiul cetăţenilor”.

Aflat in vizita la Balti, liderul comunist Vladimir Voronin a instigat pe consilierii comunişti din Consiliul Municipal Bălţi sa continue procesul de destramare a autoritatii si integritatii Republicii Moldova. In cadrul întrevederii cu liderul comunist, consilierii comunişti din Bălţi „s-au plâns” de reacţia autorităţilor de la Chişinău cu privire la decizia de desfăşurare a referendumului. Potrivit lor, aceasta este una inadecvată, cu atât mai mult că Prim-ministrul Vlad Filat a declarat-o drept una ilegală, cerând organelor competente precum SIS, PG şi MAI să investigheze cazul.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

PoliticAnca Dragu: „Vă îndemn să vă programaţi pentru vaccinare”

EconomieSergiu Manea: Propunerea noastră trebuie să fie despre valoare adăugată

ExternSilviu Nate: De ce Marea Neagră a devenit o variabilă indispensabilă în calculul geopolitic global?

SocialCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, Ionuț Stanimir, Ciprian Stănescu: Future Youth Summit

CulturaVasile Pușcaș: ”Onestitatea istoricului”. Înainte de a scrie istoria românilor, a învățat limba lor

EditorialFlorin Luca: Despre competenţele viitoruluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe