Bogdan Daradan
Publicat în 25 septembrie 2012, 21:01 / 243 elite & idei

Vlad Filat: Poliţiştii din Republica Moldova vor fi angajaţi doar prin concurs

Vlad Filat: Poliţiştii din Republica Moldova vor fi angajaţi doar prin concurs

Vlad Filat susține că reforma Ministerului de Interne va începe cu reformarea Poliției. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite la Academia de Poliție efectuată recent, se arată într-un articol publicat pe site-ul moldova.org

În context, premierul a afirmat că printre prevederile principale ale inițiativei privind „Securitatea Ordinii Publice” sunt crearea unui departament de Poliţie separat de Ministerul de Interne şi depolitizarea acestei instituţii.

„O mai bună prezenţă a poliţiştilor pe străzi în asigurarea ordinii publice, în poliţie vor fi mai puţini şefi şi mai mulţi poliţişti operativi. Se va întroduce testul integrităţii, inclusiv monitorizarea stilului de viaţă şi angajarea doar prin concurs a poliţiştilor”, a precizat Filat.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe