Bogdan Daradan
Publicat în 10 septembrie 2012, 19:42 / 180 elite & idei

Vlad Filat s-a întâlnit la Moscova cu Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin

Vlad Filat s-a întâlnit la Moscova cu Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin

Premierul Vlad Filat a avut recent la Moscova, o întrevedere cu Preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, potrivit moldova.org.  În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat un spectru larg de subiecte actuale, aflate pe agenda relaţiilor moldo-ruse.

„Pentru noi Republica Moldova este un partener egal și respectat. Cred că acest potențial ar putea poate fi extins inclusiv în contextul cooperării în cadrul CSI”, a menţionat Serghei Narîşkin.

Oficialul rus a apreciat pozitiv dinamica dezvoltării relațiilor moldo-ruse, menționînd, totodată, necesitatea impulsionării activității comisiei interguvernamentale pentru cooperare social-economică, în vederea valorificării întregului potențial de dezvoltare a relațiilor bilaterale pe toate dimensiunile de cooperare.

Vlad Filat a menționat că relațiile economice între cele două state atestă o creștere, ceea ce se datorează inclusiv eliminării tuturor barierelor comerciale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. În context, Prim-ministrul a exprimat interesul Republicii Moldova pentru atragerea investiţiilor ruse în economia țării noastre.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe