Bogdan Daradan
Publicat în 16 octombrie 2012, 19:55 / 291 elite & idei

Vlad Filat va vizita capitala României şi se va întâlni cu Băsescu şi Ponta

Vlad Filat va vizita capitala României şi se va întâlni cu Băsescu şi Ponta
+ Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat vine astăzi 17 octombrie într-o vizită la Bucureşti.

Serviciul de presă al Guvernului anunţă că Filat va participa la Congresul Partidului Popular European şi la Summit-ul şefilor de stat şi de guvern PPE.

Premierul va ţine un discurs şi va avea un şir de întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. În cadrul vizitei, Filat va avea întrevederi cu Preşedintele României, Traian Băsescu şi Prim-ministrul României, Victor Ponta.

În perioada 12 martie–12 noiembrie 1999, Vlad Filat a îndeplinit funcția de Ministru de Stat în Guvernul Republicii Moldova. În anul 2000, a fost ales vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova și a revenit în afaceri.

În urma alegerilor martie 2005, Vladimir Filat a obținut mandatul de parlamentar pe listele Blocului Moldova Democrată. A candidat pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău la alegerile din 3 iunie 2007 acumulând 8,3% voturi.

În septembrie 2007 părăsește rîndurile Partidului Democrat și creează Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Congresul de constituire a PLDM a avut loc la 8 decembrie 2007, în funcția de președinte al formațiunii fiind ales Vlad Filat.

Din 25 septembrie 2009, Vlad Filat este numit prin decret prezidențial Prim-ministru al R. Moldova.

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Platfoma George de la BCR devine operaţională şi pentru IMM-uri, care îşi pot gestiona afacerile digital

PoliticKelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea MCV

EconomieSergiu Manea: Platfoma George de la BCR devine operaţională şi pentru IMM-uri, care îşi pot gestiona afacerile digital

ExternAlexandru Grumaz: Rusia și lecțiile actualizate ale Războiului Rece

SocialVasile Dîncu: Ar trebui să fim mai solidari cu toţii pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaCristina Popescu: Centenarul Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

EditorialAlexandru Lăzescu: Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurseClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe