Adriana
Publicat în 25 ianuarie 2017, 11:16 / 114 elite & idei

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr
+ Observator

De aia se zice că trăim în epoca post-adevăr/post-fapte pentru că deși toate faptele astea sunt obiective și contrazic justificările celor care doresc amnistierea hoților, nu le veți vedea o secundă difuzate la televiziuni precum Antena3 sau RTV.
Așadar, date oficiale (proaspete):
* în 2015, rata mortalității în penitenciarele românești a fost de 3 ori (trei!) mai mică decât în populația generală;
* penitenciarele românești au fost cel mai aglomerate în perioada 1999-2004, adică perioada guvernului Năstase, când nu exista un DNA eficient (coincidență probabil ;))
* numărul persoanelor condamnate definitiv aflate la pușcărie este astăzi sub media ultimelor două decenii (o nuanță importantă aici e că la acest număr se adaugă persoanele aflate în custodie)
Notă: mai mult, se pare că nici aia cu amenda de 80 milioane de euro nu e adevărată, conform declarațiilor președintelui Iohannis, dar asta trebuie confirmat.
Și uite așa, de peste o săptămână principala problemă a României nu sunt nici spitalele, nici școlile, nici situația externă foarte complicată. Principala și urgenta (!) problemă a României este iertarea hoților și golirea pușcăriilor.
Bravas monșer Cațavencule!
[sursa datelor: Institutul Național de Statistică; un grafic de Postoiu

https://www.facebook.com/

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe