Adriana
Publicat în 25 ianuarie 2017, 11:16 / 224 elite & idei

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr
+ Observator

De aia se zice că trăim în epoca post-adevăr/post-fapte pentru că deși toate faptele astea sunt obiective și contrazic justificările celor care doresc amnistierea hoților, nu le veți vedea o secundă difuzate la televiziuni precum Antena3 sau RTV.
Așadar, date oficiale (proaspete):
* în 2015, rata mortalității în penitenciarele românești a fost de 3 ori (trei!) mai mică decât în populația generală;
* penitenciarele românești au fost cel mai aglomerate în perioada 1999-2004, adică perioada guvernului Năstase, când nu exista un DNA eficient (coincidență probabil ;))
* numărul persoanelor condamnate definitiv aflate la pușcărie este astăzi sub media ultimelor două decenii (o nuanță importantă aici e că la acest număr se adaugă persoanele aflate în custodie)
Notă: mai mult, se pare că nici aia cu amenda de 80 milioane de euro nu e adevărată, conform declarațiilor președintelui Iohannis, dar asta trebuie confirmat.
Și uite așa, de peste o săptămână principala problemă a României nu sunt nici spitalele, nici școlile, nici situația externă foarte complicată. Principala și urgenta (!) problemă a României este iertarea hoților și golirea pușcăriilor.
Bravas monșer Cațavencule!
[sursa datelor: Institutul Național de Statistică; un grafic de Postoiu

https://www.facebook.com/

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

PoliticMircea Geoană, despre riscul escaladării conflictului în Orientul Mijlociu: ”Există un risc autentic. Riscul de război este real”

EconomieAdrian-Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii: Există o mare provocare între lumea riguroasă a fondurilor de investiţii, a băncilor, şi antreprenorii care trebuie să producă bani, să asigure locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite

ExternLuca Niculescu: România, prezentă la Conferința ministerială a OCDE dedicată științei și tehnologiei

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteNicoleta Munteanu, la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

EditorialMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație o emisiune comună realizată împreună cu Statul Israel având un subiect inedit – Hora, punte culturală între România și Israel



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe