OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 01:14 / 597 elite & idei

William Brînză: Conferinţa de la Madrid poate fi considerata drept un bilanţ a ceea ce am discutat la Barcelona, Sevilla şi Castellon

William Brînză: Conferinţa de la Madrid poate fi considerata drept un bilanţ a ceea ce am discutat la Barcelona, Sevilla şi Castellon

Aflat în vizită de lucru în Spania, preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, deputatul William Brînză a răspuns invitaţiei Departamentului Românilor de Pretutindeni şi a participat la deschiderea celei de-a şasea ediţii a conferinţei ‘Şanse egale într-o Europă Unită’.

Dezbaterile, structurate sub forma unor ateliere de discuţii, îşi propun să aducă în prim plan problemele de identitate lingvistică, culturală şi spirituală în context european, principiile de funcţionare a sistemului de asigurări sociale şi pensii pentru românii care îşi desfăşoară activitatea în afara ţării, dar şi politicile europene pentru protecţia cetăţenilor europeni.

‘Conferinţa de la Madrid poate fi considerata drept un bilanţ a ceea ce am discutat la Barcelona, Sevilla şi Castellon şi putem evidenţia acum, împreună, tot ce înseamnă comunitatea de români din Spania, cu plusurile şi minusurile ei. Concluziile vor fi prezentate guvernului României şi vor intra în dezbatere parlamentară’ a declarat în deschidere William Brînză.

Totodată, William Brînză a mulţumit secretarului general al imigraţiei din Ministerul Muncii spaniol, Marinadel Coral Tellez, care a venit special la deschiderea Conferinţei şi i-a transmis cu această ocazie deputatului că, urmare discuţiilor purtate, guvernul spaniol a decis să reanalizeze Moratoriul impus românilor din Spania. Acelaşi mesaj a fost susţinut şi de Pablo Gomez, reprezentantul guvernului în teritoriu care a aratat că:

‘Actuala conducere a Spaniei va reanaliza Moratoriul impus de fostul guvern socialist din Spania pentru că avem nevoie de imigranţi ca să ieşim din criză. Totodată îi felicit pe liderii românilor şi sper ca aceştia să se reunească în cadrul unor federaţii prin care vocea comunităţii să se facă auzită şi respectată. Efectele grave ale Moratoriului trebuie analizate pentru că, românii nu pot fi trataţi ca cetăţeni extracomunitari sau cetăţeni de categoria a doua’.

Cea de-a şasea ediţie a conferinţei ‘Şanse egale într-o Europă unită’ a avut loc  în perioada 10-11 martie 2012, la Madrid, de către Departamentul pentru românii de pretutindeni în colaborare cu Ambasada României din Spania.

Reuniunea s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor guvernului spaniol, ai guvernului şi Parlamentului României (Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Europene), liderii comunităţii de români din Madrid, precum şi reprezentanţi ai mass-media.

Ultima ora:

ObservatorIonuț Stanimir: Fiti calmi si mergeti mai departe! Frica nu e o moneda

PoliticSorin Cucerai: Tocmai criza majoră prin care am trecut a transformat instituțiile în aliați ai reformei

EconomieKaroly Borbely: Hidroelectrica, cea mai mare companie din România, anunță investiții uriașe în 2025

ExternValentin Lazea: Greșelile Europei ideologice și soluțiile de corecție

SocialIonuț Stanimir: Fiti calmi si mergeti mai departe! Frica nu e o moneda

EvenimenteAlexandru Nazare, la BLACK SEA FORUM

EditorialRadu Puchiu: 𝗜̂𝗻𝘃𝗶𝗻𝗴𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitată, Bianca Ionescu-Ballo (sezonul 5, episodul 5)



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe