OraNoua.ro
Publicat în 4 mai 2012, 01:45 / 294 elite & idei

William Brînză: Proiectele mele continuă şi din opoziţie

William Brînză: Proiectele mele continuă şi din opoziţie

„Proiectele mele continuă şi din opoziţie! Diaspora este prioritatea mea încă din 2005, când mi-am deschis primul birou parlamentar în Spania. De atunci răspund nevoilor comunităţilor de români, în limita timpului şi a atribuţiilor care îmi revin. Săptămânal merg în mijlocul românilor din afara graniţelor ţării, folosind propriile resurse financiare şi nu pe cele ale Parlamentului sau partidului din care fac parte” arata William Brînză intr-un comunicat de presă.

„Regret că nu am reuşit ca în acest mandat să înfiinţăm un minister al diasporei, care să gestioneze problemele milioanelor de români din afara graniţelor ţării, români care au susţinut economia ţării în momente grele. Avem exemple de state europene care s-au îngrijit de acest lucru (ex: Ungaria are un vicepremier cu atribuţii în acest sens) şi nu au o diaspora atât de numeroasă, precum cea a României. 

Faptul că PDL nu mai este la guvernare nu schimbă cu nimic proiectele pe care le-am început alături de româniii din diaspora. Săptămâna viitoare voi introduce în Parlament un proiect legislativ la care lucrez de ceva timp, prin care solicit respectarea legii şi atribuirea a minim 20 de parlamentari pentru diaspora (conform normei de reprezentativitate), viitorii parlamentari urmând a fi din rândul diasporei, iar în această săptămână voi anunţa câştigătorii olimpiadei on-line ‘Gândesc şi scriu româneşte!‘” a transmis William Brînză.

De asemenea, dialogul cu mediul asociativ va continua, la fel ca până acum. Împreună vom face ca noul guvern, în cazul în care nu va avea multe afinităţi cu diaspora, să înţeleagă că în afara graniţelor ţării avem peste 9 milioane de români, dintre care jumătate sunt rezidenţi sau cu dublă cetăţenie şi au dreptul să participe activ la viaţa politică din România.

Împreună am construit o identitate a diasporei care, în prezent, are 6 voci în Parlament. Aceste voci se vor reauzi sau vor fi înlocuite aşa cum vor decide românii la momentul votului. Cu siguranţă vom continua acest drum prin care diaspora să aibă legitimitate şi mai mult decât atât, aşa cum am susţinut întotdeauna, vocea ei să conteze atunci când se iau decizii importante care o privesc şi afectează în mod direct şi/sau indirect.

Personal, voi continua calendarul acţiunilor pe care l-am stabilit la început de an împreună cu românii din străinătate, următoarea acţiune amplă va avea loc de Ziua Copilului, când mă voi afla alături de românii din Spania. Voi continua să reprezint diaspora în faţa autorităţilor străine, invitând să-mi stea alături toate asociaţiile de români care se regăsesc în proiectele mele pentru că, aşa cum ştiţi, colaborarea mea nu ţine de simpatiile politice pe care le au reprezentanţii asociaţiilor de români.

Tot ce am făcut şi voi face este pentru România, care este aceeaşi atât pentru cetăţenii din ţară, cât şi pentru cei din afara graniţelor. Românii pot şi trebuie să fie reprezentaţi şi din opoziţie”  a mai spus Brînză.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe