OraNoua.ro
Publicat în 28 martie 2012, 00:05 / 234 elite & idei

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz si introducerea votului prin corespondenţă

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz si introducerea votului prin corespondenţă

Reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz, schimbarea consulului onorific prin numirea unui reprezentant interesat să se pună în slujba comunităţii, liberalizarea pieţei forţei de muncă pentru lucrătorii români, precum şi introducerea votului prin corespondenţă au fost principalele teme de discuţie dintre reprezentanţii comunităţii de români şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, care s-a aflat în perioada 24-25 martie 2012  în vizită de lucru în Austria.

Membrii comunităţii i-au solicitat deputatului sprijin pentru reînfiinţarea Consulatului itinerant cu atât mai mult cu cât, această formă de acordare a asistenţei diplomatice şi consulare s-a aplicat cu succes până în urmă cu 6 ani. În acest context, preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom şi-a asumat responsabilitatea de a-l sprijini pe deputat în promovarea reînfiinţarii Consulatului itinerant şi acţiunile acestuia.

În ceea ce priveşte liberalizarea forţei de muncă în Austria, preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză a transmis asigurări că dialogul susţinut cu autorităţile austriece îşi propune eliminarea restricţiilor cât mai curând posibil.

Preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom i-a mulţumit deputatului pentru primul succes înregistrat de comunitate, urmare a discuţiilor pe care oficialul român le-a purtat în cursul zilei de 24 martie cu reprezentanţii primăriei din Graz. Mai exact, după discuţiile purtate de către deputatul Brînză, primarul oraşului Graz a programat prima întâlnire de lucru cu reprezentanţii comunităţii de români, care se va concretiza în luna mai şi va avea ca obiectiv obţinerea de sprijin logistic şi financiar în organizarea evenimentelor culturale, economice sau sociale româneşti.

Votul prin corespondenţă a fost un subiect amplu dezbătut, comunitatea solicitând introducerea acestei opţiuni alternative de vot. Românii au discutat şi pe baza exemplului Austriei, care foloseşte cu succes această formă de exprimare a opţiunii politce şi nu s-a confruntat, până în prezent, cu nici un fel de problemă.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe