Adriana
Publicat în 22 mai 2012, 15:20 / 455 elite & idei

Robert Turcescu: Zbor deasupra unui cuib de cruci

Robert Turcescu: Zbor deasupra unui cuib de cruci

După ce, ani de zile, au fost îndopaţi cu ratinguri mari la ferma TV patronată de Felix, miniştrii cabinetului Ponta arată ca nişte curcani umflaţi în pene şi pregătiţi să facă guşă. Obişnuiţi să deschidă ciocul mare imediat ce se arată un microfon şi-o cameră de luat vederi, tanti Câmpeanu, nenea Marga şi Victoraş însuşi continuă să bage în ei timpi de antenă cu o poftă nebună, închipuindu-şi că e foarte departe ziua în care vor trebui să arate lumii ce soluţii miraculoase de ieşire din criză au clocit în anii lungi de Opoziţie.

Deocamdată, în afara unor promisiuni c-o să fie bine şi la vară cald, cârdul de uselişti care-a ocupat în forţă palatul Victoria face copy-paste după scrisorile iubitului FMI şi cotcodăceşte refrenul clasic al moştenirilor dezastruoase, urzind să crape pipota-n Băsescu la suspendare, ca să stea şi cocoşelul lui Crin în ograda mare a Cotrocenilor.

Pregătit să arunce câteva grăunţe cârdului de bugetari care aşteaptă Ziua Reîntregirii cu gurile căscate, Victoraşul cel Viteaz se uită la buget ca curca-n lemne şi aşteaptă să-i aducă punguţa cu doi bani vulturul pleşuv de la Finanţe, chit că l-a moştenit împăiat din vremea în care îi ciugulea din palmă lui nea Nelu. Dar e firesc să ţi se fâlfâie când stai pe ditamai mormanul de procente în sondaje şi să te doară-n aripă de-aşa mărunte chestii dacă-ţi sărută ciocu’ în fiecare seară Ciuvică, Gâdea şi Ciutacu!

Înşiraţi prin mai toate studiourile de televiziune, useliştii promit să cadă cloşca peste ţară şi să adune sub aripa lor ocrotitoare toţi rătăciţii ultimilor douăzeci de ani, dresaţi să ciugulească un salariu, nişte sporuri şi-o amnistie de la stat în timp ce stau cuibăriţi prin birourile lor de bugetari. Vin vremuri grele pentru fazanii din clasa de mijloc care s-au bucurat prea repede că s-a găsit leacul împotriva căpuşelor şi a păduchilor, aşa că vor cădea răpuşi pe capete la vulturu’ de mare cu taxe şi impozite în gheare.

În rest, ciocu’ mic şi joc de glezne, că dacă scapă Năstase nejumulit din dosare, nici nu va cânta cocoşul de trei ori şi-o să vrea iar să-i numărăm ouăle!

Articol publicat pe www.academiacatavencu.info

Ultima ora:

ObservatorAndreea Negru: Evoluția viitoare a bursei depinde de creșterea considerabilă și sustenabilă a lichidității, deziderat posibil doar în condițiile atragerii de companii puternice

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieAndreea Negru: Evoluția viitoare a bursei depinde de creșterea considerabilă și sustenabilă a lichidității, deziderat posibil doar în condițiile atragerii de companii puternice

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialSilviu Cerna: Metamorfozele banilor, cauze şi efecte-Banii electroniciClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe