Matei Bogdan
Publicat în 24 februarie 2021, 22:42 / 2604 elite & idei

Csibi Magor: „The enemy of good enough is great”

Csibi Magor: „The enemy of good enough is great”

Când am ajuns în Korea colegii mei îmi spuneau robotul.
Aveam totul planificat. Când ajung și cât stau la birou, când și cât sport fac, la ce oră trebuie să fiu în pat, cât dorm, cât citesc tot.
Nu m-a pus deloc pe gânduri că într-o cultură a ordinii, organizării și unde se investește extraordinar de mult în cariere și muncă sunt prea organizat, prea rigid.
Nu e o surpriză că am ajuns așa.
Literatura de leadership este plin cu citate ca „good is the enemy of great” și plin de idei că trebuie să fii mereu în priză, mereu pregătit și mereu cu un pas în fața celorlalți și eu am luat de bune toate aceste concepte.
Abia acum înțeleg cât de incorecte sunt aceste concepte. Pentru că viața nu este despre competiție.
Nu vrei să ai cel mai bun părinte din lume, ci un părinte bun pentru tine. Nu vrei cel mai bun partener, ci unul potrivit pentru tine. Și nici cel mai bun manager, ci unul care scoate tot ce-i mai bun din tine.
Pentru că în momentul în care părintele, partenerul sau managerul vrea să fie cel mai bun, nu mai este atent la tine, la nevoile tale, ci se uită la cei din jur, cu care se compară.
Fii un om bun, nu cel mai bun.
Fii un lider bun, nu cel mai bun.
„The enemy of good enough is great”.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe