Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 12:54 / 43 elite & idei

Csibi Magor: Cred în organizații în care oamenii nu sunt resurse, ci ființe complexe, care au o viață dincolo de birou și au și curajul, încrederea să vorbească despre asta

Csibi Magor: Cred în organizații în care oamenii nu sunt resurse, ci ființe complexe, care au o viață dincolo de birou și au și curajul, încrederea să vorbească despre asta

Evenimentele din viața personală pot avea un impact foarte mare asupra carierei noastre.
Dacă se întâmplă ceva cu o semnificație pozitivă mare, cum ar fi o nuntă, nașterea unui copil, o reușită semnificativă al unui apropiat etc., este posibil ca și motivația și performanța noastră să crească.
Când se întâmplă ceva neplăcut în viața nostră personală, ca pierderea cuiva, o boală, o problemă financiară, de cele mai multe ori ne este greu să fim cu concentrarea la cote maxime.
Prespupun că nu v-am zis ceva nou acum. Cu toți știm și acceptăm asta.
Mă întreb însă de ce organizațiile noastre nu țin cont deloc de aceste aspecte cu influență majoră.
De cele mai multe ori în majoritatea organizațiilor nu se încurajează să fii om și uman. Nu se acceptă să amesteci viața personală cu cea profesională. Nu se înțelege că suntem ființe emoționale și ce se întâmplă acasă poate să influențeze masiv cum performăm.
De multe ori profesionalismul înseamnă lipsa afișării sentimentelor sau a gândurilor. Nu contează ce se întâmplă în viața ta, tu tre să pari în fiecare zi la fel și să te comporți la fel.
Această pretindere însă consumă și mai multe energii la rândul lui.
Cred în organizații în care oamenii nu sunt resurse, ci ființe complexe, care au o viață dincolo de birou și au și curajul, încrederea să vorbească despre asta.
Cu cât acceptăm mai mult autenticitatea și umanitatea, cu atât o să înțelegem mai bine cultura și performanța.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe