Matei Bogdan
Publicat în 30 mai 2023, 16:48 / 139 elite & idei

Csibi Magor: Lansarea cărții „Bătăliile care contează”

Csibi Magor: Lansarea cărții „Bătăliile care contează”

Ieri m-am luptat cu lacrimile de cel puțin 3 ori în timpul serii. Toată ziua am așteptat acest moment și parcă nu voiam să treacă. Și nu m-am luptat că ar fi ceva în neregulă cu lacriile, ci pentru că mă gândeam că voiam să rămân coerent și articulat pentru foooarte mulți oameni dragi nouă, care au venit la lansarea cărții noastre.

Psihologul Gáspár György ne-a spus că în carte reușim să redefinim standardele de masculinitate. Nu ne-am propus asta. Adrian Florea, că creem un link între sectoarele de business, de stat și de ONG. Nici asta nu ne-am propus. Tot ce am vrut să arătăm că putem conduce și altfel echipe, mai uman. Că avem loc pentru empatie și vulnerabilitate în orice situație. Dacă asta înseamnă că se schimbă standarde și se creează legături, cu atât mai bine.

Andreea Rosca a vorbit despre cum ne-a dat ea la un moment dat un feedback puternic și constructiv, ca să ne ajute ca să ajungem la această variantă finală, iar Dan George Stefan despre cât de improbabil părea efortul nostru de a scrie o carte în timpul verii trecute, dar a zis că e convins că vom vedea multe reeditări și tiraje.

Emoția mea a venit din conexiuni. Au venit colegii mei de la Trend Consult, fără de care nu aș fi apucat să scriu această carte. Oamenii din Autonom, care mă inspiră zilnic. Prieteni dragi care au vrut să trăiască această zi alături de mine. Foști colegi, aproape toți oamenii cu care am împărțit scena TEDxBaiaMare, comunitatea noastră frumoasă cu care ne întâlnim periodic la cine, clienți faini și susținători.

A fost o seară care merita lacrimi. A fost o seară care nu m-a lăsat să adorm foarte ușor. Și nu, nu este despre carte, ci despre oameni. Să ai cu cine să împarți bucuria în momentele tale importante, ai câștigat deja, indiferent ce ai face.

L-am admirat pe Radu Predescu, care deși probabil era impunător pe câmpul de luptă, e un om cu multe simțuri și emoții între oameni. E impresionant câte pot învăța de la el în fiecare zi. Și împreună am anunțat că toate veniturile din carte se vor duce către Fundatia Autonom și World Vision Romania.

A fost o noapte de ținut în minte. Sau la inimă. A contat enorm pentru mine.

#bataliilecareconteaza #Lansare #emotii

Ultima ora:

ObservatorGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâni

PoliticMarcel Ciolacu, dialog cu delegația parlamentară condusă de șeful Parlamentului din Georgia: Energia și conectivitatea sunt la ora actuală factorii motrici ai cooperării bilaterale

EconomieRadu Hanga: Trebuie să ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanţi pentru platformele de tranzacţionare

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Mihai Mălaimare (sezonul 3, episodul 4)

EditorialGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe