Csibi Magor, speaker la Ecoweek Tel Aviv
Posted on October 1:
Maine vorbesc la Ecoweek Tel Aviv, unul dintre evenimentele importante de mediu, la invitatia Institutului Cultural Roman.Deschid panelul in care vorbim despre cat de reversibil este trendul de degradare a naturii si va trebui sa analizez ce scenarii ne-au mai ramas pe ultima suta de metri.Wish me luck!
Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute
Ecologistul Magor Csibi, despre impactul comportamentelor umane asupra mediului, la ECOWEEK 2020: „Este nevoie de o schimbare de cultură totală”
Expert în domeniul mediului, Magor Csibi participă, cu sprijinul ICR Tel Aviv – המכון הרומני לתרבות, la ECOWEEK 2020. Evenimentul internațional interdisciplinar derulat în perioada 2-4 octombrie 2020 include conferințe tip panel și workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilității și proiectării durabile. În cadrul conferinței „Preserving the planet: How to reverse the trend?”, organizată la propunerea EUNIC Tel Aviv, în data de 2 octombrie, ecologistul Magor Csibi va susține o intervenție cu titlul „The connection between human and nature behaviour”, transmisă, de la ora 16.00, prin live streaming, pe canalul de Youtube al ECOWEEK și pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv.
„Noi continuăm să analizăm scenarii, să vorbim de adaptare, chiar să dezbatem dacă schimbările din jur sunt reale și cauzate de noi sau nu, în timp ce ecosisteme cruciale se degradează sau chiar dispar. În paradigma actuală de gândire nu avem cum să răspundem la aceste provocări care amenință însăși supraviețuirea speciei noastre. Este nevoie de o schimbare de cultură totală, iar asta poate să vină doar dacă există masa critică de oameni care să genereze o asemenea schimbare”, a declarat Magor Csibi.
Având ca punct de plecare responsabilitatea guvernelor, de la care se așteaptă soluții în materie de politici de mediu, la ECOWEEK ecologistul Magor Csibi va analiza modul în care, la scară largă, comportamentele umane au impact asupra mediului înconjurător. El va sublinia faptul că eficiența intervențiilor instituționale depinde în mare măsură de atitudinea cetățenilor. Conferința vrea să exploreze conexiunea între ce se întâmplă în natură și comportamente umane și va încerca să ofere răspunsuri la câteva întrebări esențiale, precum: Unde suntem acum, cum am ajuns aici și care ar putea să fie scenariile de viitor pe termen mediu și lung? Mai are specia noastră șansa unui nou început? Și dacă da, care este orizontul de acțiune?Magor Csibi este activist pentru mediu, consultant în domeniul sustenabilității, în prezent conduce departamentul de Leadership al Trend Consult. Între 2017 și 2018, a fost directorul executiv al biroului World Wildlife Fund (WWF), cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, în Coreea de Sud, după ce a condus șapte ani biroul din România. În perioada 2007-2009 a fost vicepreședintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European. După terminarea mandatului, s-a dedicat în totalitate activităților de sustenabilitate a mediului și a predat la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj. În 2009, a fondat publicația „Think Outside the Box”, pe care a și coordonat-o în primii doi ani.
Detalii: #ICRTelAviv#MagorCsibi#EUNIC#ecologie#ECOWEEK#mediu#natura#politicidemediu
Ultima ora:
ObservatorMarco Badea: S-a lansat raportul „Starea Climei – România 2024”
PoliticKlaus Iohannis, de Ziua Națională a Victimelor Holocaustului: Generațiile de astăzi trebuie să stopeze discursul instigator de ură care capătă din nou amploare
EconomieRăzvan Nicolescu: Aş propune un parteneriat pentru viitor companiei E.ON, ca să nu plece din România
ExternRufin Zamfir: Ieri am marcat un an de la atacurile barbare ale Hamas asupra populației israeliene
SocialNicoleta Munteanu: Ora practică de antreprenoriat Kids in Business a început la Mark Twain International School Bucharest -şcoala primară cu productia de Slime-lipicios de distractiv!
EvenimenteAndrei Dudoiu: One of the most exciting startup competitions in Europe – the How To Web Spotlight Competition!
EditorialAlexandru Grumaz: Si vis pacem, para bellum!
CulturaLorena Stoian: Comisia Europeană oferă tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite prin DiscoverEU!
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe