Matei Bogdan
Publicat în 8 noiembrie 2023, 19:44 / 71 elite & idei

Csibi Magor: Transparența poate aduce sănătate în companii și în muncă

Csibi Magor: Transparența poate aduce sănătate în companii și în muncă

Deseori spuneam ca o glumiță că suntem obișnuiți să tolerăm mici sau mari minciuni la interviuri. Noi mai adăugăm câte ceva la CV să arate bine, chiar dacă nu există acoperire în realitate, iar companiile ne spun cât de bine e pe la ei, chiar dacă situația nu este chiar roz pe acolo.

Doar că a apărut un studiu să ne arate și magnitudinea fenomenului.

70% dintre oamenii chestionați au admis că au introdus neadevăruri în CV-ul lor, când au aplicat la job. Mai mult, doar 15% din aplicanți a declarat că nu s-a gândit și nu ar minți niciodată în CV.

Când vine vorba de scrisori de intenția, 76% dintre ele conțin neadevăruri, iar la interviu 80% din oameni a admis să fi spus lucruri care nu sunt adevărate.

Mai mult, cu cât suntem mai educați, cu atât suntem mai dispuși să colorăm carierele noastre. Probabil și din cauză că pentru high performeri nimic nu este de ajuns.

Aș fi curios să văd un astfel de studiu și din cealaltă parte. Câte lucruri sunt îmbunătățite sau ascunse la interviu, ca să nu se sperie candidatul din partea companiilor?

Lipsa de transparență deseori ne duce în situații în care acceptăm lucruri despre care de altfel spunem că nu sunt acceptabile. Nu cred că oamenii mint pentru că sunt mincinoși de fel, ci pentru că s-a creat credința că altfel nu ai șanse. Iar asta este alimentat și de practica lipsei răspunsurilor la aplicații.

Transparența poate aduce sănătate în companii și în muncă. Dar avem curajul oare să începem să vorbim pe bune?

#evolutionjourney#cultura#RedefinimMunca

Ultima ora:

ObservatorCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

PoliticOvidiu Raetchi: Mr. Maciej Popowski visited the Euro-Atlantic Resilience Centre today

EconomieValentin Lazea: Cum contribuim cu toții la deficite și la creșterea datoriei externe

ExternMarco Badea: Riad, capitala Arabiei Saudite, a fost aleasă marți pentru a găzdui prestigioasa Expoziție Universală 2030

SocialCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

EvenimenteDan Mihalache: Am participat la deschiderea cursului ”Comunicarea Strategică în Contextul Securității și Apărării„

EditorialIulian Chifu: Recucerirea Crimeii – o operațiune realizabilă pentru Ucraina

CulturaDan Mircea Cipariu: Gala Premiilor APLER, ediția a XXV-aClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe