Gruia Stoica a fost desemnat președintele Consiliului de Afaceri România-Kazahstan

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica a fost desemnat, Joi, 4 Octombrie 2012, președintele Consiliului de Afaceri România-Kazahstan.
Evenimentul, ce a avut loc la sediul central al Grupului Grampet, a fost prezentat de către Prof. univ.dr Anton Caragea, Directorul Institutului de Relații Internationale si Cooperare Economica , participând, de asemenea, și Excelența Sa Dr. Mohammed Saeed al-Shakarchi, ambasadorul Irakului în București, liderul Corpului Diplomatic ( votat Cel mai Bun Ambasador pentru anul 2011), precum și Excelența Sa Abdullah Abba Tijani, Ambasadorul Nigeriei în București, Excelența Sa Zulay Coromoto Prieto de Rodriguez , Ambasadoarea Venezuelei în București și Sidar Antonio Jimenez, reprezentant MERCOSUR.
Consiliul de Afaceri România-Kazahstan este al doilea consiliu de afaceri organizat în Romani, după Consiliul Româno-American, având rolul de a promova schimburile bilaterale și a întări cooperarea între cele două economii, fiind o noua ilustrare a relației strategice dintre România și Kazahstan.
Excelența Sa Talgat Kaliyev, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Kazahstan a declarat: Guvernul Kazahstanului susține ferm inițiativa realizării Consiliului de Afaceri România-Kazahstan, salută implicarea din partea părții române a puternicului Grup Grampet SA și a unui om de mare experiență în zona de business internațional, precum este Gruia Stoica. Consiliul de Afaceri România-Kazahstan este o probă a relației bilaterale eficiente și va fi prezentat Președintelui Kazahstanului Nursultan Nazarbayev ca o initiațivă de succes, o punte de colaborare între cele doua națiuni.
Președintele Consiliului de Afaceri România-Kazahstan, domnul Gruia Stoica, președintele Grupului Gramept, a declarat: Relația dintre România și Kazahstan este una de o importanță strategică. Kazahstanul este unul dintre cei mai mari investitori străini în România. Companiile din Kazahstan au investit în România peste 3 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cea mai mare investiție realizată de Kazahstan în Europa. Sunt aproximativ 35 de întreprinderi mixte kazaho-romane activează în diverse domenii, de la petrol și gaze la construcții și transporturi. Sunt 13 companii din Kazahstan care activează pe piața românească. Sunt 20.000 de români în Kazahstan.
Kazahstanul reprezintă placa turnantă a Asiei, iar România, prin portul Constanța poate deveni poartă de intrare a Asiei în Europa. Este o relație deosebit de importantă, pe care trebuie să o prețuim și să o dezvoltăm.
Grupul Grampet a reușit, într-un timp destul de scurt, să deseneze o veritabilă coloană vertebrală de fier ce traversează Europa, de la Marea Nordului până la Marea Neagră și Marea Egee. Obiectivul nostru este însă să legăm țărmul Oceanului Atlantic de țărmul Oceanului Pacific, iar din acest punct de vedere, Kazahstanul reprezintă un partener ideal.
În calitate de președinte al Consiliului de Afaceri România-Kazahstan, îmi propun să reușim să legăm cele două platforme: România și Kazahstan.
Prof.dr. Anton Caragea , Directorul Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică, a declarat: „Ne aflăm în fața unui important moment în relația bilaterală, Consiliul de Afaceri România-Kazahstan este o dovadă a unei relații economice care funcționează, Kazahstanul fiind principalul contributor la bugetul României, prin compania Rompetrol, cu o sumă de peste 1,5 miliarde euro anual. Totodată, Kazahstanul oferă investitorilor români o piață în plină dezvoltare fiind a treia economie ca rată de creștere mondială și între primele 50 recomandate pentru investiții de Banca Mondială ”.
”Ca atare, oamenii de afaceri români trebuie să înțeleagă utilitatea acestei prezențe în cadrul Consiliului de Afaceri România-Kazahstan, trebuie să conștientizeze că viitorul produselor noastre se află nu pe piața în criză a Uniunii Europene, ci pe piețele în dezvoltare din Asia Centrală, în principal Kazahstanul, și cele din Africa.
Consiliul de Afaceri România-Kazahstan va avea prin persoana președintelui său, Gruia Stoica, un organizator dinamic și eficient, și prima vizită ce va avea loc în acest an în Kazahstan a unei delegații a Consiliului va avea parte deja de o agendă de propuneri de afaceri generoase din partea Kazahstanului”, a încheiat prof.dr. Anton Caragea.
Kazahstanul este principalul partener economic al României în Asia Centrală și se situează între primele trei economii mondiale ca rată de creștere economică în 2011 și 2012. Totodată, Kazahstanul este principalul investitor străin în economia românescă, oferind enorme posibilități de viitor pentru economia țării noastre. Conform statisticilor Băncii Mondiale, în anul 2012, Kazahstanul a urcat pe locul 47, de pe locul 58, în rândul economiilor mondiale ca principală destinație a investitiilor și ca locație de prim rang pentru a face afaceri.
Grupul Grampet, condus de Gruia Stoica, este unul din cele mai importante holdinguri din Romania, cuprinzand in cadrul sau intreprinderi de prim-rang din economia romaneasca. Totodata, Grupul Grampet este unul dintre cei mai importanti jucatori regionali in domeniul transportului feroviar, desfasurandu-si activitatea in noua tari: Romania, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Austria, Germania, Ucraina si Republica Moldova. Anvergura Grupului Grampet constituie un argument forte pentru care aceasta unitate de prim rang a economiei romanesti este capabila sa ofere soliditate relatiei Romania-Kazahstan.
Ceremonia numirii Gruia Stoica în calitate de Președinte al Consiliului de Afaceri România-Kazahstan s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Kazahstan în Romania.
Articol publicat pe www.amosnews.ro
Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Seria Caiete Documentare Club România, la Palatul Victoria

PoliticMarius Stoian: Seria Caiete Documentare Club România, la Palatul Victoria

EconomieMihai Precup: Doar cinci companii au aplicat pentru finanţare prin PNRR pentru listarea la BVB

ExternCristian Grosu: De ce ”Golful Americii”, de ce Groenlanda – Doctrina Monroe 2.0 și supremația americană în emisfera vestică

SocialAntonia Pup: I am happy to share with you my latest article published by Georgetown Security Studies Review

EvenimenteCorina Murafa: Strategia Cleantech a Europei – Concurăm unde putem, colaborăm unde trebuie

EditorialGruia Stoica: GRAMPET Group – De la viziune la expansiune

CulturaMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară ‘Carol I’ – simbol al aspirațiilor intelectuale ale României
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe