OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:04 / 308 elite & idei

Gruia Stoica a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’

Gruia Stoica a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica, a primit din partea Forbes premiul ‘Cel mai dinamic om de afaceri’, după ce compania pe care o conduce, Grampet Group, a participat la nu mai puțin de patru privatizări internaționale ale unor operatori feroviari de transport de marfă, în doar primele 8 luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al grupului.

‘Sunt onorat să primesc acest premiu, pe care vreau să-l dedic managementului Grampet Group-Grup Feroviar Român, celor 9.000 de angajați ai Grupului, precum și echipelor de lucru și de negociere care, în doar 8 luni de zile, au avut de gestionat nu mai puțin de patru privatizări majore, strategice, în patru țări, patru culturi diferite: privatizarea din România a CFR Marfă, privatizarea din Croația a HZ Cargo, privatizarea din Bulgaria a BDZ Cargo și privatizarea din Grecia a TRAINOSE. Este o activitate dificilă chiar și pentru cele mai mari dintre companiile globale (…)”, a precizat Gruia Stoica.

În România, privatizarea CFR Marfă a eșuat, întrucât clauzele suspensive de care era condiționată finalizarea tranzacției nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată, pe 20 iunie 2013, câștigătoare a competiției pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societății către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.

Prețul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR și-a asumat investiții de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.AGERPRES/(AS — editor: Mariana Nica)

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe