OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2014, 00:19 / 351 elite & idei

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua „HZ Cargo” din Croatia

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua „HZ Cargo” din Croatia

Gruia Stoica, proprietarul Grampet Group, din care face parte Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei pentru cumpararea operatorului feroviar HZ Cargo, justifica esecul procesului de privatizare prin deprecierea consistenta a companiei de la momentul initierii procedurii.

„Dupa un lung proces de negociere, marcat pe tot parcursul lui de obstacole birocratice impuse de formatul in care a fost organizata privatizarea, Ministerul Transporturilor din Croatia a ajuns la concluzia ca barierele de natura legala si legate de starea financiara deteriorata a companiei feroviare de stat HZ Cargo fac imposibila finalizarea tranzactiei in conditiile stabilite initial.

Partea croata a recunoscut, in cadrul negocierilor, dar si in conferinta de presa organizata astazi (luni – n.red.) de ministrul Doncic (Sinisa Hajdas Doncic, ministrul croat al Transporturilor – n.red), faptul ca situatia HZ Cargo s-a depreciat consistent de la inceputul procedurii de privatizare si pana acum si a ales sa sisteze negocierile, urmand sa rezolve aceste probleme inaintea lansarii unui nou proces de privatizare”, a spus omul de afaceri pentru Mediafax.

Autoritatile croate au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca privatizarea operatorului de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia a esuat dupa ce castigatorul licitatiei, GFR, a modificat conditiile aferente tranzactiei.

GFR fost desemnat in iulie 2013 castigatorul licitatiei pentru achizitionarea unei participatii de 75% la compania de stat din Croatia.

De asemenea, GRF a castigat in luna iunie 2013 licitatia pentru privatizarea CFR Marfa. Tentativa de privatizare a esuat si in acest caz, ca urmare a depasirii termenului limita de 14 octombrie pentru finalizarea vanzarii.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe