Matei Bogdan
Publicat în 22 iunie 2022, 16:37 / 225 elite & idei

Gruia Stoica: Filiala Grampet din Debrecen, vizitată de Ambasadorul român la Budapesta

Gruia Stoica: Filiala Grampet din Debrecen, vizitată de Ambasadorul român la Budapesta

Cu ocazia vizitei de lucru în estul Ungariei, șeful misiunii diplomatice și consilierul economic din cadrul ambasadei au vizitat filiala din Debrecen a grupului de companii Grampet SA.

Vizita a fost semnalată pe pagina de socializare a Ambasadei României în Ungaria.

Prezent pe piața maghiară de peste 20 de ani, în domeniul feroviar (reparații vagoane marfă și transport marfă pe cale feroviară), compania reprezintă povestea uneia dintre cele mai de succes investiții românești în Ungaria. Grampet SA este cel mai mare operator feroviar privat din România, cu filiale în zece țări, având 7000 de angajați. (foto centru Gabriel Șopandă, ambasadorul român la Budapesta).

În februarie 2021, grupul GRAMPET a achiziționat terenul de 28 de hectare pe care se află fabrica Debrecen Vagongyár din Ungaria, cu prețul de 6,5 milioane de euro. Această investiție face parte din planul ambițios de 14 milioane de euro pe care Grupul Grampet vrea să îi investească în următorii cinci ani pentru dezvoltarea fabricii.

13 ani în Ungaria

„Anul acesta (2021 -n.red.) aniversăm 12 ani de când Debrecen Vagongyár s-a alăturat brandului românesc GRAMPET”, spunea Gruia Stoica, președintele și fondatorul grupului. „Am preluat un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa şi ne-am asumat să îl creştem, ducând mai departe reputația maghiară în domeniu. În acest timp, divizia din țara vecină și-a dublat cifra de afaceri și a devenit profitabilă. Astăzi, activitățile noastre din Ungaria (transportatorul feroviar de marfă Train Hungary din Budapesta și uzina de vagoane din Debrecen) contribuie cu aproape 11,2% la cifra de afaceri pe care o raportăm anual la nivel de grup.”

Pe langă faptul că este liderul pieței maghiare de reparații și întreținere vagoane cisternă pentru transportul gazelor și derivatelor petroliere, peste 70% din cifra de afaceri a GRAMPET Debreceni Vagongyár este generată în prezent de contracte cu parteneri din vestul Europei. În fiecare an, uzina desfășoară activități generale de revizie, modernizare și reparație pentru aproape 2.000 de vagoane. În uzină lucrează aproximativ 400 de angajați, iar planurile de investiții pe termen mediu ar putea genera alte 100 de noi locuri de muncă.

www.clubferoviar.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe