Matei Bogdan
Publicat în 18 ianuarie 2022, 18:21 / 194 elite & idei

Gruia Stoica: ”Ne concentrăm și pe finalizarea proiectului rezidențial din Pipera, pe un teren de 10.367 de metri pătrați”

Gruia Stoica: ”Ne concentrăm și pe finalizarea proiectului rezidențial din Pipera, pe un teren de 10.367 de metri pătrați”

Gruia Stoica este președintele și fondatorul Grupului GRAMPET, este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa Centrală și de Sud-Est. Înființată acum mai bine de 20 de ani, a devenit prima multinațională cu capital românesc, extinzându-se pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Republica Moldova și Germania (2010), Austria și Slovacia (2012), Croația (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) și Slovenia (2021).

În prezent, Gruia Stoica analizează extinderea pe alte șase piețe europene – Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Cehia, Belgia și Olanda.

Capital: – Ce achiziții ați făcut, direct sau prin intermediul firmelor deținute, în 2020, respectiv în 2021? Care a fost valoarea fiecărei tranzacții?

Gruia Stoica: – În 2020, ne-am consolidat divizia din Ungaria, unde am finalizat achiziția terenului pe care se află fabrica Debrecen Vagongyár (o suprafață de 28 de hectare, într-o tranzacție de 6,5 milioane de Euro) și am lansat un program de investiții de 14 milioane de Euro pentru modernizarea și retehnologizarea uzinei.

Separat, am preluat platforma industrială a RAFO Onești, aflată în faliment, cu scopul de a dezvolta acolo cel mai mare centru logistic din regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfă. Prin integrarea în Grup, activele RAFO Onești au devenit active productive și parte din activitatea noastră comercială.

Imediat după achiziție am demarat procesul de evaluare a instalațiilor existente și a investițiilor necesare, având ca prim obiectiv să creăm peste 200 de locuri de muncă. Pe termen lung, platforma ar putea genera cel puțin 600 de locuri de muncă.

Continuarea, aici.

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe