OraNoua.ro
Publicat în 16 ianuarie 2013, 21:21 / 237 elite & idei

Gruia Stoica, o nouă fabrică de vagoane în Moldova

Gruia Stoica, o nouă fabrică de vagoane în Moldova

Cu patru fabrici de construcții, reparații și modernizări vagoane de călători și marfă în portofoliu, grupul Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica intenționează să deschidă în acest an, în Republica Moldova o nouă unitate de producție, relateaza Forbes Romania.

Grupul Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica urmează să facă un parteneriat cu Republica Moldova în vederea transformării unui depou în fabrică de vagoane, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanți ai companiei pentru Forbes România.

Potrivit Forbes, Grampet deține în acest moment patru fabrici de construcții, reparații și modernizări vagoane de călători și marfă în România (Remar Pașcani și Reva Simeria), Ungaria (Grampet Debrecen) și Serbia (FZV Zelvos Smederevo).

Omul de afaceri este deja prezent în Republica Moldova. La fabrica Remar Paşcani, parte a grupului Grampet, se modernizează trenurile care circulă în acest moment în Republica Moldova. Primul astfel de tren, dintr-un total de 15 contractate, a fost livrat la mijlocul anului trecut. “Intenţionăm să extindem produsul pe care l-am livrat anul trecut în Republica Moldova în alte ţări din spaţiul CSI“, a declarat pentru Forbes România, Gruia Stoica.

În acest an, grupul de firme Grampet va deschide o casă de expediție în Kazahstan și va înființa mai multe companii care vor avea calitatea de operator feroviar în Olanda, Belgia, Cehia și Slovacia.

Potrivit Forbes, Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet urmează să participe, în luna martie a acestui an, la privatizarea companiei de transport feroviar de marfă din  Bulgaria – BDZ Cargo. GFR intenționează să-și mărească flota proprie, urmând să achiziționeze în acest an aproximativ 2.000 de noi vagoane.

Grampet se numără în acest moment printre cei mai mari transportatori feroviari privați de marfă din Europa. Administrează peste 16.700 de vagoane şi 400 de locomotive.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe